Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Bericht

Nieuwe video over de oorzaken van ongelukken met XTC

vrijdag 8 augustus 2014

De laatste jaren is de hoeveelheid MDMA in XTC-pillen opvallend toegenomen. Dit vergroot de risico’s van XTC en wordt gezien als belangrijke oorzaak van de (dodelijke) ongelukken waar we afgelopen jaar mee werden geconfronteerd. Een nieuwe video wijst op de gevaren.

De video 'Ongelukken met XTC, wat gaat er mis?' van de afdeling Publieksinformatie van het Trimbos-instituut laat op een eenvoudige manier zien waarom deze hooggedoseerde pillen dodelijk kunnen zijn.

De video is te zien op de vernieuwde website www.drugsinfo.nl. De site is nog steeds een betrouwbare en complete bron voor iedereen die informatie over drugs zoekt. Je vindt er het vertrouwde Drugs-ABC, de populaire Drugdancer en korte video’s. Ook is er veel aandacht voor opvoeding, verslaving, stoppen met gebruik en het omgaan met het gebruik van een ander.

De veelgestelde vragen op drugsinfo.nl zijn een goede afspiegeling van de vragen die dagelijks via mail, chat en telefoon bij de Drugs Infolijn binnen komen. Nieuw is de kwaliteitstoetsing van de site: bezoekers kunnen hun waardering geven voor de antwoorden die ze bij de veelgestelde vragen vinden, waardoor de kwaliteit constant verbeterd kan worden.

Trimbos-instituut, augustus 2014