single.php
. . . LSD LSD: wat je moet weten

LSD: wat je moet weten

LSD: wat je moet weten

LSD is een tripmiddel dat meestal wordt verkocht op kleine stukjes papier. Soms wordt een vloeistof met LSD op een suikerklontje gedruppeld.

Van LSD ga je de werkelijkheid anders zien. Voorwerpen die stilstaan lijken te bewegen en kleuren zien er veel feller uit. Zo’n ervaring wordt een ‘trip’ genoemd.

De effecten van LSD

Iemand die LSD heeft genomen beleeft geluiden, kleuren en gevoelens intenser. Iemand voelt zich vaak meer verbonden met de natuur. Tijdens een trip verliezen mensen vaak hun gevoel voor tijd.

Mensen die aan het trippen zijn kunnen verward overkomen. Soms hebben ze ideeën die niet overeenkomen met de werkelijkheid. Ze denken bijvoorbeeld dat ze zijn gesmolten, of dat iemand hen achtervolgt.

> Lees hier meer over de werking

Hoe lang werkt LSD?

LSD werkt ongeveer 6-12 uur. Na deze tijd is een gebruiker nog niet nuchter. Iemand kan dan bijvoorbeeld nog niet veilig autorijden.

De risico’s

LSD is een heel krachtig middel. Een hoeveelheid kleiner dan een zandkorrel is al genoeg om iemand te laten trippen. Daarom is LSD heel lastig te doseren.

Sommige mensen vinden de effecten van LSD heel eng. Iemand die LSD heeft genomen kan daardoor in paniek raken. Dat wordt een ‘bad trip’ genoemd.

Iemand die LSD heeft genomen kan verward overkomen. Meestal is dat na een paar uur weer voorbij. Maar een klein deel van de gebruikers blijft na de trip last houden van verwarring of hallucinaties. Zo kan LSD een psychose uitlokken.

> Lees hier meer over de risico’s

De wet

LSD is verboden en staat op Lijst I van de Opiumwet. Dat wil zeggen dat LSD een harddrug is. Harddrugs hebben volgens de wet een onaanvaardbaar risico voor de volksgezondheid. Ze zijn daarom verboden om te bezitten, bewerken of te vervoeren.

Onderzoek

LSD is vroeger gebruikt als hulpmiddel om trauma’s te verwerken. Zulk onderzoek is in de jaren ’80 stopgezet.

De afgelopen tien jaar zijn er weer een paar onderzoeken gedaan naar gebruik van LSD in de psychotherapie. Maar er is nu nog niet genoeg bewijs dat LSD kan helpen bij trauma’s, angstklachten of alcoholisme.

Prijs

Een zegel LSD kost vaak tussen de 4 en 9 euro. 

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven