single.php
. . . ketamine Ketamine: wat je moet weten

Ketamine: wat je moet weten

Ketamine wordt in ziekenhuizen gebruikt als pijnstiller. Daarnaast wordt het als drug gebruikt. Ketamine komt meestal voor als doorzichtig kristal of wit poeder.

In Nederland wordt ketamine vooral onder het uitgaanspubliek gebruikt. Het wordt meestal thuis, op festivals of op huisfeesten gebruikt. De meeste gebruikers snuiven ketamine.

ketamine
Ketamine komt meestal voor als doorzichtig kristal of wit poeder

De effecten van ketamine

Bij een lage hoeveelheid voelen de meeste gebruikers een dromerige en ontspannen roes. Bij hogere hoeveelheden voelen sommige gebruikers zich gescheiden van hun lichaam. Zulke effecten noemen we dissociatie.

Bij heel hoge doseringen kunnen gebruikers een K-hole ervaren. Dan kunnen ze niet bewegen en praten. Ze voelen zich alsof ze in een andere wereld zijn.
> Lees hier meer over de effecten van ketamine

De risico’s van ketamine

Mensen die ketamine gebruiken kunnen misselijk worden en overgeven. Ze kunnen ook angstig en verward worden. Ketamine verhoogt de kans op ongelukken door bijvoorbeeld te vallen.

Bij regelmatig gebruik van ketamine kunnen onder andere klachten aan de blaas voorkomen.
> Lees hier meer over de risico’s van ketamine

De gevaren voor gebruikers kunnen verkleind worden.
> Lees hier hoe je de risico’s kunt verkleinen

Ketamine en de wet

Ketamine valt onder de Geneesmiddelenwet. Een dokter of dierenarts kan ketamine voorschrijven of gebruiken bij patiënten. Het is illegaal om ketamine te bezitten, te maken of te verhandelen zonder vergunning.

Ketamine als medicijn?

Er wordt onderzoek gedaan naar ketamine als medicijn tegen depressie. Bij sommige mensen werken normale antidepressiva niet. Soms werkt ketamine dan wel als medicijn tegen depressie.

Prijs

Een gram ketamine kost in Nederland ongeveer 20 tot 30 euro.

Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top