single.php
. . . speed Speed: wat je moet weten
speed-wat-je-moet-weten

Speed: wat je moet weten

Speed wordt meestal amfetamine of pep genoemd. Speed komt bijna altijd voor in poedervorm. Het poeder is dan vaak wit of gelig.

De meeste gebruikers nemen speed tijdens het uitgaan om niet moe te worden en langer te kunnen dansen. Maar speed wordt ook thuis gebruikt.

Speed is soms nog een beetje nat. Gebruikers denken soms dat natte speed beter is. Dit klopt niet. Natte speed bevat giftige oplosstoffen.

De effecten van speed

De meeste gebruikers krijgen van speed meer energie en zin om te praten en dansen. Ze voelen zich scherper en in een vrolijke stemming.

Sommige gebruikers worden juist rustiger van speed. Dit komt omdat speed erg lijkt op medicijnen voor ADHD.

Speed zorgt ervoor dat je minder zin hebt om te eten en te slapen. Daarnaast verbruiken mensen die speed nemen juist meer energie door het vele dansen of bewegen. Gebruikers voelen zich vaak moe in de dagen na gebruik. Ze kunnen zich moeilijker concentreren en voelen zich somber.
Lees hier meer over de effecten van speed

De risico’s

Speed zorgt ervoor dat het lichaam niet meer goed de temperatuur kan regelen. Daardoor kun je oververhit raken.

Speed kan erg verslavend zijn. Ook kun je last krijgen van psychische klachten zoals angst, verwardheid, agressie en psychoses.
Lees hier hoe je de risico’s kunt verkleinen

Sommige mensen houden last van klachten na gebruik van speed. Speed zorgt namelijk voor schade aan het gebit, de neus en de hersenen. Ook krijgen sommige gebruikers hartproblemen of een hersenbloeding.
Lees hier meer over de risico’s van speed

De wet

Speed is een verboden harddrug. Het staat op Lijst I van de Opiumwet als ‘amfetamine’. Harddrugs hebben volgens de wet een onaanvaardbaar risico voor de volksgezondheid. Ze zijn daarom verboden om te bezitten, bewerken of te vervoeren.

Medisch gebruik

Een speciale vorm van speed (dexamfetamine) wordt soms gebruikt als medicijn bij ADHD. Naar deze speciale vorm wordt veel meer onderzoek gedaan dan naar speed zelf.

Prijs

Een gram speed kost in Nederland ongeveer 5 tot 10 euro.

Stel een vraag
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Vergroot lettertype
Scroll naar top