Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

De wietroker is een illusie armer: blowen heeft geen gunstig effect op creativiteit

13-dec-2014 - Wie een writer's block heeft of op zoek is naar nieuwe creatieve ideeën, kan beter geen joint roken. Dat blijkt uit onderzoek van enkele Leidse psychologen. 'Veel mensen denken dat ze creatiever..
lees verder

130 heroïnetests verkocht in A’dam

10-dec-2014 - In vijf dagen tijd zijn in Amsterdam ongeveer 130 tests verkocht waarmee kan worden vastgesteld of drugs witte heroïne bevatten. Dat liet een woordvoerster van de GGD vandaag weten aan persbureau..
lees verder

Onderzoek gevolgen bezuinigingen voor drugspolitiek

8-dec-2014 - Het EMCDDA deed onderzoek naar de invloed van bezuinigingen in Europa op de financiering van maatregelen op het gebied van drugsgebruik en verslaving. In economisch zwaar getroffen landen staat deze f..
lees verder

Steeds vaker 'schuldig zonder straf' in softdrugszaken

8-dec-2014 - Het aantal rechtszaken waarbij een rechter een overtreder van de softdrugswet wel schuldig verklaart maar geen straf oplegt, is gestegen van 15 in 2011, naar 25 in 2012 en naar 45 in 2013. Dat blijkt ..
lees verder

Amsterdam zet alles op alles om toeristen te waarschuwen tegen de heroïne

6-dec-2014 - Het lijkt bijna deel van de kerstversiering: elektronische borden die toeristen waarschuwen voor een dealer die witte heroïne verkoopt als cocaïne. Hij heeft de drugs sinds eind oktober aan ..
lees verder