Drugsinfo

Alles over drugs, risico's en gezondheid

Nieuws

Wietroker loopt meer risico op verkeersongeval

7-okt-2014 - Autorijden onder invloed van wiet of hasj vergroot de kans dat de bestuurder betrokken raakt bij een verkeersongeluk aanzienlijk. Dat blijkt uit een overzicht van onderzoeken naar lichamelijke en gees..
lees verder

Cannabismisbruik is belangrijke voorspeller van een psychotische terugval

6-okt-2014 - De 'expressed emotion' (EE) van mantelzorgers en cannabismisbruik zijn twee belangrijke voorspellers van een psychotische terugval. Recent werd de temporele relatie tussen beide factoren onderzocht bi..
lees verder

Kabinet zet verbod op sterke wiet door

6-okt-2014 - Het kabinet wil doorgaan met het plan om sterke wiet en hasj te verbieden. Minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) legt de kritiek naast zich neer dat het onmogelijk is om betrouwbaar vast te stel..
lees verder

D66 Voorst pleit voor gereguleerde hennepteelt

4-okt-2014 - D66 Voorst wil de teelt van hennep uit illegale circuit halen. De coalitiepartij pleit voor gereguleerde teelt waarbij een rol is weggelegd voor de gemeente. D66-raadslid Annetta Lasance dient maandag..
lees verder

Rotterdamse wijk pleit voor drive-in coffeeshop

3-okt-2014 - De Rotterdamse wijk Charlois wil de woonstraten ontlasten door een drive-in coffeeshop in de Waalhaven te beginnen. Dat staat geschreven in een voorstel van de gebiedscommissie. 'In de Waalhaven woon..
lees verder