single.php
. . . XTC XTC: Combinatiegebruik

XTC: Combinatiegebruik

XTC: combinatiegebruik

XTC (MDMA) combineren met andere drugs of medicijnen kan zorgen voor onvoorspelbare en vervelende bijwerkingen. In het ergste geval kan dit leiden tot levensgevaarlijke situaties zoals het serotoninesyndroom.

XTC en alcohol

Als iemand XTC (MDMA) en alcohol tegelijkertijd gebruikt kan diegene last krijgen van vervelende bijwerkingen. Bijvoorbeeld hoofdpijn, misselijkheid en het vergeten van stukken van de avond. De kater kan langer duren en heftiger zijn dan wanneer iemand alléén alcohol of XTC gebruikt. XTC zorgt ervoor dat de gebruiker zich minder snel dronken voelt. Hierdoor kan iemand meer drinken dan normaal. Alcohol zorgt ervoor dat de prettige effecten van de XTC-ervaring minder zijn.

> Lees meer over de combinatie XTC en alcohol

XTC en antidepressiva

Het combineren van XTC en antidepressiva is niet veilig. Door de antidepressiva zijn de prettige effecten van de XTC-ervaring minder en soms zelfs helemaal afwezig. Meer XTC nemen lost dit niet op en kan voor ernstige bijwerkingen zorgen. Bijwerkingen zoals een verhoogde hartslag en bloeddruk, oververhitting en stijve spieren. Het tijdelijk stoppen met het slikken van antidepressiva heeft geen zin.

MAO-remmers combineren met XTC zorgt voor een levensgevaarlijke vorm van het serotoninesyndroom. MAO-remmers zijn een speciaal soort antidepressiva. Weet je niet zeker of je MAO-remmers slikt? Bel dan de apotheek of de huisarts om dit te vragen. Je kan ook bellen (of chatten) met de DrugsInfolijn als je vragen hebt.

> Lees meer over de combinatie XTC en antidepressiva

XTC en cocaïne

XTC en cocaïne combineren is extra zwaar voor het hart. Dit betekent dat de gebruiker meer kans loopt op het krijgen een hartaanval. Ook het risico op hersenschade is groter bij deze drugscombinatie. De kater duurt langer dan wanneer alléén XTC of cocaïne wordt gebruikt. Door cocaïne zijn de prettige effecten van de XTC-ervaring minder. Meer XTC nemen om dit op te lossen maakt de gevaren groter.

> Lees meer over de combinatie XTC en cocaïne

XTC en speed

Speed (amfetamine) en XTC combineren is extra zwaar voor het hart. Dit betekent dat de gebruiker meer kans heeft op het krijgen van een hartaanval. Ook wordt de kans op hersenschade groter. De kater duurt langer dan wanneer alléén XTC of speed wordt gebruikt. Speed zorgt ervoor dat de prettige effecten van XTC-ervaring minder zijn. Meer XTC nemen om dit op te lossen maakt de gevaren groter.

> Lees meer over de combinatie XTC en speed

XTC en GHB

Het combineren van XTC en GHB maakt de kans op ‘out gaan’ groter. ‘Out gaan’ betekent dat de gebruiker plotseling bewusteloos raakt door een overdosis GHB. Dit komt doordat XTC ervoor zorgt dat de prettige effecten van een GHB-ervaring minder zijn. Hierdoor neemt iemand al snel te veel GHB om toch die fijne effecten te voelen. Wanneer de XTC uit begint te werken kan de gebruiker plotseling out gaan. Door XTC en GHB te combineren kan iemand sneller dingen doen zonder na te denken. Hierdoor kan iemand later spijt krijgen en zich schamen door dingen die gebeurd zijn.

> Lees meer over de combinatie XTC en GHB

XTC en hasj/wiet

De gevolgen van het combineren van XTC en hasj of wiet (cannabis) zijn onvoorspelbaar. Sommige gebruikers merken een verhoogde hartslag of angstige gevoelens. Andere gebruikers merken geen verandering in de XTC ervaring.

> Lees meer over de combinatie XTC en hasj/wiet

XTC en paddo’s

XTC met tripmiddelen zoals paddo’s en truffels combineren maakt de kans op het krijgen van paniek en angstgevoelens groter. Het is niet bekend welke andere effecten het combineren van deze drugs heeft.

> Lees meer over de combinatie XTC en paddo’s

XTC en 4-FA

Het combineren van 4-FA en XTC is extra zwaar voor het hart. Dit betekent dat de gebruiker meer kans heeft op het krijgen van een hartaanval. Ook wordt de kans op hersenschade groter. De kater duurt langer dan wanneer de gebruiker alléén XTC of 4-FA gebruikt. Deze combinatie zorgt ervoor dat de gebruiker sneller last heeft van vervelende bijwerkingen zoals kaakkrampen en het vergeten van stukken van de avond. 4-FA is ook een middel waar nog maar weinig over bekend is. Er kunnen dus onvoorspelbare dingen gebeuren, zeker als iemand combineert. Wel is bekend dat het hersenbloedingen kan veroorzaken.

Heb je klachten na het combineren van drugs? Of maak je je zorgen om het gebruik van iemand of je eigen gebruik? Neem dan gerust contact met ons op – dat kan via chat, telefoon of email

Meer combinaties

Lees meer over XTC in combinatie met andere drugs of medicatie.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven