single.php
. . . Combinaties Combinatie: Alcohol & XTC

Combinatie: Alcohol & XTC

Combinatie: Alcohol & XTC

Mensen die XTC met alcohol combineren lopen meer kans op hoofdpijn of misselijkheid. Ook zal de kater waarschijnlijk erger zijn.

Sommige mensen vinden het lekker om alcohol te drinken als ze XTC hebben gebruikt. Maar XTC zorgt ervoor dat je alcohol niet zo goed voelt. Dat kan een reden zijn om nog meer te gaan drinken. Mensen die veel alcohol hebben gedronken nemen soms beslissingen waarvan ze spijt krijgen, zoals nog meer xtc nemen.

Meer kans op bijwerkingen

Mensen die XTC en alcohol combineren lopen meer kans op vervelende effecten. Bijwerkingen kunnen bijvoorbeeld zijn: misselijkheid, hoofdpijn, je verward of angstig voelen en gespannen spieren. Door de combinatie is de kans groter dat je stukken van de avond niet meer kunt herinneren.

Een hogere dosering vergroot de risico’s van XTC. Helaas krijgen mensen tijdens gebruik soms problemen met hun gezondheid. Ze belanden dan op de EHBO. Hebben ze XTC gebruikt én alcohol gedronken? Dan zijn de problemen vaak ernstiger dan bij xtc alleen.

Nullimiet in het verkeer

Mensen die alcohol en XTC hebben gecombineerd mogen niet rijden. Je aandacht is een stuk slechter. Daarnaast kun je minder goed beslissingen nemen. Dat is gevaarlijk in het verkeer. Bij combinatiegebruik geldt een ‘nullimiet’ in het verkeer. Dat betekent dat je helemaal niets op mag hebben. Ook niet één biertje met een kleine hoeveelheid xtc.

Risico’s na gebruik

Mensen die xtc en alcohol combineren hebben meer kans op langdurige klachten. Het duurt langer voor je hersteld bent in de dagen na gebruik. Dit kun je bijvoorbeeld merken aan een kater, vermoeidheid en een somber of angstig gevoel. Dat kan een paardagen duren. Soms duurt het zelfs een week, of langer.

Ook kun je lastkrijgen van lichamelijke klachten, zoals schade aan de lever.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee

Selecteer het eerste middel

  • Alcohol
  • Hasj/Wiet
  • Cocaïne
  • Speed
  • XTC
  • GHB
  • Paddo's/Truffels
Stel een vraag
Scroll naar boven