single.php
. . . zwanger Borstvoeding

Borstvoeding

Alcohol

Als de moeder alcohol drinkt, produceert zij minder moedermelk. De baby drinkt daardoor minder. Bij 1 tot 2 glazen alcohol is dit al 20% minder. De baby krijgt met de moedermelk ook alcohol binnen. Gevolg is dat de baby slechter slaapt. Als de moeder een glas alcohol drinkt moet zij 2 à 3 uur wachten (en na 2 glazen minimaal 6 uur) voordat zij borstvoeding kan geven.

Cannabis

Geef je borstvoeding? Dan kun je beter geen cannabis gebruiken. Cannabis blijft namelijk nog lang na het laatste gebruik in de moedermelk zitten. Je baby krijgt dan dus ook cannabis binnen. 
De risico’s voor je kindje zijn hierbij hetzelfde als wanneer je cannabis gebruikt tijdens de zwangerschap.

XTC

XTC komt door de moedermelk in het lichaam van het pasgeboren kind. 
Het wordt dan ook afgeraden om tijdens de periode van borstvoeding XTC te gebruiken.

Cocaïne

Cocaïne komt in de moedermelk terecht. Het is niet bekend of dit schadelijk is voor de baby. Om de kans op  schade zoveel mogelijk uit te sluiten, wordt aangeraden helemaal geen drugs te gebruiken als je borstvoeding geeft.

Speed

Speed komt door de moedermelk in het lichaam van het pasgeboren kind. Het wordt dan ook afgeraden om tijdens de periode van borstvoeding speed te gebruiken.

Heroïne

Heroïne komt via de moedermelk in het lichaam van het kind. Zoals een kind bij gebruik tijdens de zwangerschap verslaafd geboren kan worden, zo zal het ook verslaafd raken bij gebruik tijdens de borstvoeding. Het wordt afgeraden borstvoeding te geven als er heroïne of methadon wordt gebruikt.

GHB

Er is nog niet bekend wat voor effect van gebruik van GHB tijdens de periode van borstvoeding heeft op het kind. Mogelijk zijn er negatieve effecten. Daarom wordt het gebruik van GHB tijdens deze periode afgeraden.

Behoefte aan persoonlijk advies?

Je kunt contact opnemen met de Drugs Infolijn als je specifieke vragen hebt. Klik op de link voor de contactinformatie.

Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top