single.php
. . . GHB GHB: Zwangerschap

GHB: Zwangerschap

GHB en zwangerschap

Iemand die zwanger is, kan beter geen GHB gebruiken. GHB kan zorgen voor een miskraam. Als iemand GHB gebruikt tijdens de borstvoeding, komt er GHB bij het kind terecht. Dit kan erg gevaarlijk zijn.

Zwanger worden en GHB

Als een man GHB gebruikt, kan dat ervoor zorgen dat hij minder vruchtbaar wordt. GHB zorgt namelijk voor de aanmaak van het hormoon prolactine1Zoals te lezen is in deze factsheet. Waarschijnlijk zorgt GHB er niet voor dat een vrouw minder vruchtbaar wordt. 

GHB tijdens de zwangerschap

Er is een klein beetje bekend over de risico’s van gebruik tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Zo is bekend dat er een kans is op een miskraam als iemand GHB gebruikt tijdens de zwangerschap. Iemand die zwanger probeert te worden kan dus het beste geen GHB gebruiken.

Ook zijn er andere risico’s bij het gebruik van GHB die gevaarlijk kunnen zijn voor iemand die zwanger is. Dit heeft te maken met de effecten van de GHB. Zo kan iemand onder invloed sneller vallen of dingen doen waar ze later spijt van krijgt. Daarnaast is GHB moeilijk te doseren, iemand kan al snel te veel nemen. Iemand die teveel GHB neemt kan ‘out gaan’ en bewusteloos of in coma raken. Dit kan levensgevaarlijk zijn, en daarom dus ook levensgevaarlijk voor de baby.

GHB en borstvoeding

GHB komt in de moedermelk terecht. Het is af te raden om GHB te gebruiken als iemand ook borstvoeding geeft. Als iemand GHB heeft gebruikt, moet diegene minimaal 12 uur na de dosering afkolven en de melk weggooien.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven