single.php
. . . Zwanger Bevruchting

Bevruchting

Bevruchting

Bij de bevruchting versmelt een spermacel met de eicel. Daarna reist de bevruchte eicel via de eileider naar de baarmoeder om zich in te nestelen.

Drugsgebruik kan invloed hebben op het volgende:

 • Eicel en spermacellen
  De eicel moet van goede kwaliteit zijn. De spermacellen moeten goed en snel kunnen bewegen en een goede vorm hebben. Het is ook belangrijk dat er genoeg spermacellen zijn.
  Veel drugs hebben invloed op de spermacellen, eicellen en de bevruchte eicellen. Dit kan leiden tot een miskraam, maar ook tot afwijkingen bij het kind.
 • Eileider
  Het is belangrijk dat de trilharen in de eileider goed functioneren: zij brengen de eicel naar de baarmoeder. Een drug kan de eileiders beïnvloeden. Dit kan tot gevolg hebben dat de bevruchte eicel niet (op tijd) in de baarmoeder komt om zich daar in te nestelen. Bovendien kan de bevruchte eicel in de eileider blijven steken zodat er een buitenbaarmoederlijke zwangerschap optreedt. Dit is zeer gevaarlijk en pijnlijk.
 • Baarmoeder
  De baarmoederwand moet goed doorbloed zijn, zodat het ingenestelde embryo er zijn voedingsstoffen uit kan halen.
  Een drug kan er voor zorgen dat het slijmvlies van de baarmoederwand nog niet dik genoeg is voor de innesteling van de bevruchte eicel.

Bevruchting en specifieke middelen

Je kunt hier verder lezen over verschillende middelen.

Stel een vraag

Staat je middel er niet tussen of heb je andere vragen over bevruchting, zwangerschap of borstvoeding en drugs? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan anoniem via telefoon, chat of mail.
Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven