single.php
. . . Paddo's & truffels Paddo's / Truffels en Zwangerschap

Paddo’s / Truffels en Zwangerschap

Paddo’s / Truffels: Zwangerschap

Er is maar weinig bekend over de schadelijke effecten van paddo’s of truffels op het ongeboren kind. Het is daarom verstandig om geen paddo’s, truffels of paddodruppels (psilocybinedruppels) te gebruiken als je zwanger bent of borstvoeding geeft.  

Paddo’s of truffels tijdens de zwangerschap

Er is geen onderzoek gedaan naar de invloed van paddo’s of truffels (psilocine en psilocybine) op zwangerschap of borstvoeding. Dit betekent niet dat het veilig is om te gebruiken tijdens de zwangerschap of borstvoeding. Het is zeker mogelijk dat dit gevaarlijk is voor het kind. In een dierstudie bleek dat LSD schadelijk kon zijn. LSD is een drug die erg lijkt op paddo’s en truffels. Door de LSD kon de bloedtoevoer van een ongeboren kind van een hert in gevaar komen1Zoals te lezen is in dit onderzoek

Er zijn ook andere risico’s bij het gebruik van paddo’s en truffels. Zo kunnen de effecten soms zorgen voor angst en paniek: een ‘bad trip‘. Dit kan zorgen voor veel stress, wat schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Het kan er nog lang voor zorgen dat de moeder nog slecht in haar vel zit. Ook kan zo’n bad trip ervoor zorgen dat de moeder zich in gevaarlijke situaties gaat bevinden. 

Paddo’s of truffels en borstvoeding

Er is geen onderzoek gedaan naar het gebruik van paddo’s en moedermelk. Het is dus niet duidelijk of er werkzame stoffen in de borstvoeding komen. Maar het zou goed kunnen zijn dat het zo is. Als iemand paddo’s of truffels heeft gebruikt en borstvoeding geeft, is het verstandig om minstens 24 uur na de dosis de moedermelk af te kolven en weg te gooien. Dan is de kans het grootst dat er geen stoffen meer in de melk zitten en dus niet bij het kind terechtkomen2Dit gebaseerd op het volgende: na 3 uur is de helft van de gevaarlijke stof afgebroken. De 24 uur is een benadering van het moment dar er vermoedelijk bijna niks meer in het lichaam van de moeder aanwezig is.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven