single.php
. . . Drugs Wat is een bad trip?

Wat is een bad trip?

Wat is een bad trip?

Een bad trip is een vervelende reactie op een tripmiddel. De persoon die het tripmiddel genomen had, kan zich dan bijvoorbeeld bang of verdrietig voelen en wantrouwend zijn. Een bad trip gaat meestal vanzelf over. Het lichaam breekt het middel namelijk af waardoor het uitwerkt. Hoe lang een bad trip duurt hangt dus ook af van hoe lang het tripmiddel werkt. 

Vaak voelt het voor de persoon die het tripmiddel heeft genomen alsof hij of zij de controle over de trip heeft verloren. Tripmiddelen zijn middelen die ervoor zorgen dat je de werkelijkheid anders waarneemt: ziet, hoort, voelt, ruikt. Voorbeelden van tripmiddelen zijn paddo’s of truffelsLSD en ketamine. Ook het gebruik van XTC en cannabis zorgt ervoor dat iemand de wereld anders waarneemt en kunnen dus ook voor een bad trip zorgen.  

Een bad trip kan bij iedereen voorkomen, maar komt vaker voor bij mensen die niet goed in hun vel zitten of nog niet zo vaak tripmiddelen hebben gebruikt. Ook als iemand veel van een bepaalde drug heeft genomen of drugs heeft gecombineerd, is de kans op een bad trip groter. Als iemand zich niet prettig voelt omdat de omgeving bijvoorbeeld te druk is, of er gevaar is, kan een bad trip ook makkelijker ontstaan. Het effect van een drug wordt bepaald door de drug, hoe iemand zich voelt (set) en de omgeving (setting). Je kunt hier meer lezen over drug, set en setting.  

> Lees hier wat je kunt doen bij een bad trip 

Als de bad trip voorbij is, kan de persoon zich soms erna nog een tijdje angstig voelen. Diegene kan terugdenken aan de trip en bang worden bijvoorbeeld. Het is belangrijk dat die persoon er goed over praat, dat kan al opluchten en de angst wegnemen.  

Heb je zelf een bad trip gehad? Of maakt je je zorgen om iemand die een bad trip heeft gehad? Neem dan contact met ons op. Hier vind je hoe dat kan. 

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven