single.php
. . . Combinaties XTC en ibuprofen

XTC en ibuprofen

XTC en ibuprofen

De combinatie tussen XTC/MDMA en ibuprofen is niet onderzocht. Maar het is waarschijnlijk niet gevaarlijk om ze te combineren in normale hoeveelheden. Wel kunnen er soms vervelende bijwerkingen zijn. Ook om andere redenen is het toch niet verstandig om ibuprofen en XTC samen te gebruiken.

Kan iemand ibuprofen nemen voor of tijdens XTC-gebruik?

Meestal nemen mensen ibuprofen tegen klachten zoals hoofdpijn, ontstekingen of koorts. Als iemand last heeft van zulke klachten is het beter om geen XTC te gebruiken. De risico’s van drugsgebruik worden namelijk groter als iemand niet helemaal fit is. Ook kan die persoon zich na het gebruik nog zieker voelen. 

Ibuprofen kan zorgen voor bijwerkingen zoals hoofdpijn, duizeligheid en diarree. Ook kan iemand last krijgen van de maag en darmen. Dit kunnen klachten zijn zoals misselijkheid, buikpijn, overgeven en brandend maagzuur. Als iemand ibuprofen op een lege maag neemt, zijn deze risico’s groter. Veel andere pijnstillers hebben dit risico niet. Als iemand veel ibuprofen heeft gebruikt (meer dan 1000 milligram), kan het zijn dat het bloed slechter stolt. Als iemand een bloeding krijgt door XTC, kan dit (levens)gevaarlijk zijn. Bloedingen door XTC komen maar weinig voor. 

Tot slot kan ibuprofen nemen tijdens XTC ervoor zorgen dat belangrijke seintjes van het lichaam niet worden opgemerkt. Hoofdpijn kan bijvoorbeeld een teken zijn dat iemand te warm wordt en oververhitting is een risico van XTC. Als de persoon zulke seintjes niet meer voelt, kan het zijn dat iemand te laat hulp krijgt met mogelijk ernstige gevolgen.  

Bovendien is het onduidelijk hoe deze middelen op elkaar reageren in het lichaam. Combineren kan onvoorspelbaar zijn. Als iemand ibuprofen wilt slikken of niet fit is, is het dus beter om het gebruik van XTC uit te stellen. 

> Lees hier meer over XTC/MDMA en hoofdpijnmedicatie

Ibuprofen na XTC

Mensen kunnen de dagen na gebruik van XTC een nare kater of ‘dinsdagdip’ krijgen. Door genoeg water te drinken, gezond te eten en goed te slapen gaat deze kater meestal vanzelf weg. De persoon moet herstellen van het drugsgebruik. 

Ibuprofen kan slecht zijn voor de maag en darmen. Vooral als iemand het op een lege maag slikt. Dit kan zorgen voor misselijkheid of buikpijn en daardoor kan de kater zelfs erger aanvoelen. 

> Lees hier meer over de “day after” (party)drugsgebruik

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee

Selecteer het eerste middel

  • Alcohol
  • Hasj/Wiet
  • Cocaïne
  • Speed
  • XTC
  • GHB
  • Paddo's/Truffels
Stel een vraag
Scroll naar boven