single.php
. . . Combinaties XTC en paracetamol

XTC en paracetamol

XTC en paracetamol

Er is nog geen onderzoek gedaan naar de combinatie tussen XTC/MDMA en paracetamol. Maar waarschijnlijk is de combinatie niet direct gevaarlijk. Het kan wel om andere redenen onverstandig zijn om deze middelen te combineren. 

Kan iemand paracetamol nemen voor en tijdens XTC-gebruik?

Als iemand XTC wil gebruiken, is het belangrijk dat die persoon zich fit voelt. Als iemand paracetamol nodig denkt te hebben, kan die persoon dus beter geen XTC nemen. Hoe iemand zich voelt heeft ook invloed op de effecten van XTC. Iemand die hoofdpijn heeft of zich niet zo lekker voelt, heeft een grotere kans op vervelende effecten

Paracetamol kan klachten zoals hoofdpijn, misselijkheid of pijn tijdelijk dempen, maar XTC kan ze juist weer vergroten. Ook kan paracetamol bijwerkingen of klachten van XTC verbergen. Het is belangrijk dat iemand zulke seintjes van het lichaam kan voelen. Anders merkt die persoon misschien niet dat er iets misgaat of hulp nodig is.  

Het is dus beter om geen XTC te nemen als iemand ook paracetamol nodig denkt te hebben. Die persoon kan beter het gebruik uitstellen naar een andere dag of moment. 

> Lees hier meer over XTC/MDMA en hoofdpijnmedicatie

Kan iemand paracetamol nemen na XTC-gebruik?

De dagen na XTC-gebruik hebben mensen vaak last van een kater. Iemand kan dan bijvoorbeeld flinke hoofdpijn hebben. Dit kan komen door slaapgebrek, te weinig eten of uitdroging. Die persoon kan het beste paracetamol als een laatste redmiddel gebruiken. Het lichaam moet herstellen van de XTC. Waarschijnlijk gaan de klachten vanzelf voorbij. Het is waarschijnlijk niet schadelijk of gevaarlijk om paracetamol te nemen na XTC-gebruik. 

> Lees hier meer over de “day after” (party)drugsgebruik

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee

Selecteer het eerste middel

  • Alcohol
  • Hasj/Wiet
  • Cocaïne
  • Speed
  • XTC
  • GHB
  • Paddo's/Truffels
Stel een vraag
Scroll naar boven