single.php
. . . xtc Wat is XTC?

Wat is XTC?

XTC is een middel met een stimulerend én een bewustzijnsveranderend effect. XTC wordt vooral gebruikt op feesten en is een van de meest gebruikte partydrugs in Nederland.

Werkzame stof

De werkzame stof in XTC is MDMA (3,4-methyleendioxy-methamfetamine). Soms worden pillen verkocht als XTC, maar bevatten ze geen MDMA. Er kunnen dan stoffen in zitten die lijken op MDMA of totaal andere stoffen. Stoffen die heel anders en onvoorspelbaar kunnen werken. De dosis MDMA in pillen varieert. De laatste jaren zijn er veel pillen op de markt met een hoog gehalte MDMA. Dit kan vervelende en gevaarlijke bijwerkingen geven.

Uiterlijk

XTC is te koop in de vorm van pillen, capsules en poeders. Pillen hebben verschillende kleuren en vormen en hebben vaak een afbeelding. XTC-poeder wordt ook vaak MDMA-poeder genoemd.

Gebruiksmethoden

XTC is voornamelijk als pil op de markt, en deze wordt geslikt. De laatste jaren wordt MDMA-poeder steeds vaker gezien op de drugsmarkt. Gebruikers nemen kleine likjes poeder per keer, of ze slikken het poeder in een capsule of in een vloeitje gerold (MDMA-bommetje). Soms lossen gebruikers een dosis poeder op in hun drankje.

Veelgestelde vragen

Lees ook de veelgestelde vragen over XTC.

Stel een vraag
Scroll naar top