single.php
. . . xtc Welke klachten kunnen langer aanhouden na het gebruik van XTC?

Welke klachten kunnen langer aanhouden na het gebruik van XTC?

  • Lichamelijk: slechte concentratie en verminderd geheugen, vermoeidheid, trillingen, stijfheid en kramp in de spieren, minder gevoel in de huid, klachten in het hoofd (schokken, duizelingen, gevoel dat er lucht in je hoofd zit) en problemen met zicht (afwijkingen in kleur, vorm, beweging, contrast, bewegende deeltjes in je beeld).
  • Psychisch: verwardheid, achterdocht, druk en ontremd gedrag (ook seksueel), niet kunnen slapen, prikkelbaar, waanideeën, ander gedrag dan normaal, angst of paniek, depressie, gevoel dat de wereld “vreemd” is (de-realisatie), gevoel alsof je je eigen lichaam als vreemd ervaart (depersonalisatie).

De Drugs Infolijn wordt regelmatig gebeld door mensen die last hebben van uiteenlopende ‘vreemde klachten’ na XTC gebruik. Veel mensen (de één is er gevoeliger voor dan de ander) voelen zich de dag(en) na XTC-gebruik (“dinsdag-dip“) behoorlijk brak. Soms begint het meteen nadat de pil is uitgewerkt, met nergens zin in hebben, geïrriteerd zijn, huilbuien, ongeconcentreerd zijn, geheugenstoornissen of even niet goed meer kunnen zien. Soms duurt dit langer dan een paar dagen. Het is dan belangrijk voor de gebruiker dat degene goed voor zichzelf zorgt. Goed uitrusten en gezond eten zijn één van de adviezen die we mensen meegeven. Ook vertellen we mensen dat deze klachten erbij kunnen horen, net als de pieken, en dat iemand zich erop moet instellen.
Houden de (lichamelijke of psychische) klachten langer aan of komen er nieuwe klachten bij, dan is het raadzaam om contact op te nemen met één van onze medewerkers, of een bezoek te brengen aan een huisarts.
Iemand kan ook contact opnemen met het Medisch Spreekuur partydrugs. Dit spreekuur is speciaal voor mensen die klachten hebben na het gebruik van partydrugs.

Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top