single.php
. . . Overige middelen 2-MMC

2-MMC

2-MMC: wat je moet weten

2-MMC is een designer drug met een stimulerende werking. Er is bijna niks bekend over de risico’s. Het gebruik van de drug kan daardoor (erg) gevaarlijk zijn.  

Sommige webwinkels bieden 2-MMC als vervanger van 3-MMC aan. Dit doen de webshops mogelijk omdat de naam erg lijkt op 3-MMC. Er wordt een alternatief aangeboden omdat 3-MMC sinds oktober 2021 verboden is. Het is nog onduidelijk of de effecten en risico’s van 2-MMC lijken op die van 3-MMC.  

Er is nog geen onderzoek naar 2-MMC gedaan. De meeste informatie over 2-MMC komt van mensen die het middel op zichzelf testen. Maar ook deze informatie is er weinig en is vaak onbetrouwbaar. Vaak mist er belangrijke informatie bij deze ervaringen, zoals de dosis of het gebruik van andere drugs. 

Werking van 2-MMC  

Waarschijnlijk krijgt iemand die 2-MMC gebruikt meer energie, maar de andere effecten zijn verder onduidelijk. 2-MMC komt uit dezelfde groep stoffen als 3-MMC en 4-MMC. Namelijk de synthetische cathinonen. De effecten zouden daarom mogelijk kunnen lijken op de effecten van andere stoffen in deze groep. Maar er is nog zo weinig bekend dat zelfs dit niet duidelijk is.   

Gebruikers van 2-MMC die op het internet over hun ervaringen schrijven zeggen:  

  • 2-MMC geeft een milder effect dan bijvoorbeeld 3-MMC. Gebruikers schrijven dat ze energie krijgen, maar ervaren niet dat ze vrolijk of blijer worden. Ze vergelijken het wel eens met het middel speed (amfetamine). 
  • 2-MMC zorgt ervoor dat de gebruiker gaat zweten en een hogere hartslag krijgt.  
  • Gebruikers die de drug snoven schreven dat dit erg veel pijn deed. 
2-MMC komt in verschillende vormen, hier bijvoorbeeld als poeder.

Hoeveel mensen gebruiken 2-MMC?  

Het is niet bekend hoeveel mensen 2-MMC gebruiken. Maar het aantal gebruikers in Nederland is waarschijnlijk zeer klein. Zoals het geval is met de meeste designer drugs. 

Het middel is halverwege 2014 voor het eerst op de Europese drugsmarkt gevonden. Maar het lijkt er niet op dat het middel ergens in Europa populair is geworden.   

Risico’s van 2-MMC  

Het grootste gevaar van 2-MMC is dat er heel erg weinig over bekend is. Het is bijvoorbeeld onduidelijk wat een gevaarlijke hoeveelheid is om te gebruiken. Maar ook is onbekend of het (levens)gevaarlijk kan zijn in combinatie met andere middelen of met medicijnen.  

En ook als de effecten toch lijken op een andere drug, dan betekent dit niet dat de risico’s gelijk zijn. Een goed voorbeeld hiervan is de drug 4-FA. De werking van dit middel lijkt op dat van MDMA en speed. Mensen dachten dat de risico’s dan ook hetzelfde waren. Maar pas toen veel mensen 4-FA gingen gebruiken bleek dat er heftige klachten ontstonden bij gebruikers, namelijk: zware hoofdpijn, extreem hoge bloeddruk en soms hersenbloedingen. 

Het gebruik van 2-MMC kan dus mogelijk (erg) gevaarlijk zijn. Ook kan behandeling door artsen lastig zijn als het gebruik mis gaat. Artsen kennen het middel namelijk niet.  

Heb je klachten na het gebruik van 2-MMC? Of maak je je zorgen om het gebruik van iemand of je eigen gebruik? Neem dan gerust contact met ons op – dat kan via chat, telefoon of email 

Verslaving  

Het is onduidelijk hoe verslavend 2-MMC is. Sommige gebruikers op het internet zeggen dat ze vaak willen bijnemen als het is uitgewerkt. Deze trek in het middel wordt craving genoemd. Door deze trek kan iemand meer of vaker 2-MMC gaan gebruiken dan ze van plan waren.  

Wetgeving  

2-MMC is nog niet verboden. De overheid is wel bezig met een wet die een aantal soorten designer drugs in één keer illegaal maakt. Deze wet staat gepland voor 2023. 2-MMC zal dan verboden worden. 

#2mmc

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven