single.php
. . . Drugs Wat is een flashback?

Wat is een flashback?

Bij een flashback kan iemand het gevoel krijgen dat degene weer in een (bad)trip terecht komt. Flashbacks kunnen naar boven komen wanneer een gebruiker opnieuw drugs gebruikt. Maar soms kan een bepaalde situatie iemand sterk doen herinneren aan de bad trip.
Iets simpels als een snelle hartklopping kan dit al teweeg brengen, maar ook bepaalde geuren, beelden, geluiden kunnen een flashback laten beleven. Tijdens een flashback kan deze persoon weer last krijgen van dezelfde angstige gevoelens of gedachten die hij/zij tijdens de bad trip ook had. Vervelend is ook dat sommige mensen nadat ze een flashback hebben gekregen, vaak angst hebben om een nieuwe flashback te krijgen. Door die angst en alle lichamelijke reacties die daarbij horen, kan soms een nieuwe flashback opgeroepen.
Het kan gebeuren dat iemand dan in een cirkel terecht waar deze persoon maar moeilijk uit lijkt te komen. Afleiding en steun van anderen kunnen soms helpen.
Als de angstaanvallen niet minder worden kunnen mensen met dit probleem naar de huisarts gaan. Deze kan kijken naar een mogelijke oplossing.

Het is ook mogelijk om contact met ons op te nemen. Alle contactmogelijkheden kun je hier vinden. Eén van onze medewerkers kan met je meedenken wat je zou kunnen doen tegen de klachten.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar top