single.php
. . . Combinaties Over antibiotica en drugs

Over antibiotica en drugs

Over antibiotica en drugs

De dokter geeft antibiotica wanneer iemand veel last heeft van een ontsteking door bacteriën. Deze medicijnen doden de bacteriën die voor de ontsteking zorgen. Het grootste gevaar van antibiotica en drugs combineren is dat de ontsteking erger kan worden of terug kan komen.

Wat doen antibiotica?

Antibiotica doden bacteriën die voor ontstekingen in het lichaam zorgen. Een paar voorbeelden van dit soort ontstekingen zijn een blaasontsteking en keelontsteking. Ontstekingen kunnen zorgen voor klachten zoals koorts, diarree of pijn. Wanneer iemand veel last heeft van een ontsteking kan een arts besluiten om antibiotica te geven. Deze medicijnen worden dus alleen gebruikt wanneer iemand echt ziek is. Antibiotica werken niet tegen ontstekingen door virussen of schimmels.

Meest gebruikte soorten antibiotica

Er zijn veel verschillende soorten antibiotica. Ze werken allemaal net op een andere manier en hebben andere bijwerkingen. Bijwerkingen die bij veel antibiotica voorkomen zijn misselijkheid, diarree, braken en duizeligheid. Hieronder staan een paar soorten antibiotica die vaak worden voorgeschreven in Nederland.

Wat is een antibioticakuur?

Met een antibioticakuur wordt een behandeling met antibiotica bedoeld. Een behandeling met deze medicijnen duurt over het algemeen tussen de 5 en 21 dagen. Soms voelt iemand zich al beter voordat de behandeling klaar is. Het lijkt dan alsof de ontsteking voorbij is terwijl de bacterie nog in het lichaam is. Als de behandeling dan wordt gestopt kan de ontsteking erger terugkomen.

Risico’s van drugs gebruiken tijdens een antibioticakuur

Het grootste gevaar van drugs combineren met antibiotica is dat de ontsteking erger wordt of terugkomt. Dit komt doordat sommige drugs het lichaam gevoeliger maken voor ontstekingen.1Dit blijkt uit verschillende onderzoeken Dit onderzoek geeft een overzicht over de effecten van cocaïne. Dit onderzoek geeft een overzicht van verschillende drugs. Dit is een onderzoek naar MDMA en cannabis Het is bekend dat mensen tijdens het gebruiken van XTC gevoeliger zijn voor ontstekingen.2dit blijk uit dit onderzoek

Het is extra gevaarlijk om ketamine te gebruiken tijdens een blaasontsteking. Dit komt doordat ketamine de blaas blijvend kan beschadigen. Tijdens een blaasontsteking is de blaas extra gevoelig voor dit soort beschadigingen.


Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee

Selecteer het eerste middel

  • Alcohol
  • Hasj/Wiet
  • Cocaïne
  • Speed
  • XTC
  • GHB
  • Paddo's/Truffels
Stel een vraag
Scroll naar boven