single.php
. . . Cannabis Kun je verslaafd raken aan wiet?

Kun je verslaafd raken aan wiet?

Kun je verslaafd raken aan wiet?

Ja, iemand kan geestelijk afhankelijk raken van wiet.
Lichamelijke afhankelijkheid komt niet of nauwelijks voor. Dit betekent dat iemand niet snel ontwenningsverschijnselen zal krijgen als deze persoon stopt.

Bij verslaving kun je spreken van lichamelijke afhankelijkheid en geestelijke afhankelijkheid. Lichamelijke afhankelijkheid houdt in dat het lichaam gewend raakt aan een middel en gaat protesteren als iemand stopt. Hij/zij krijgt dan ontwenningsverschijnselen. Dit komt bijvoorbeeld voor bij heroïne. Bij wiet komt dit niet of nauwelijks voor. Mensen die lange tijd intensief blowen noemen soms wel dat zij zich lichamelijk niet lekker voelen als ze stoppen. Ook worden slaapproblemen en geïrriteerdheid genoemd. Deze verschijnselen zijn echter nauwelijks vergelijkbaar met de ontwenningsverschijnselen bij stoppen met gebruik van heroïne. Het is ook niet uit te sluiten of deze klachten niet te maken hebben met de geestelijke afhankelijkheid.
Wiet kent namelijk wel een duidelijke geestelijke afhankelijkheid. Hiervan spreek je wanneer de gebruiker het gevoel heeft niet goed meer zonder een middel te kunnen. Iemand verlangt dan steeds vaker naar het middel en voelt zich eigenlijk niet meer prettig zonder.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven