single.php
. . . Cannabis Stoppen met blowen. Hoe pak je dit aan?

Stoppen met blowen. Hoe pak je dit aan?

De tips die we hieronder geven zijn algemeen van aard. Als je een advies op maat wilt, dan is het handig als je met één van onze medewerkers belt. Als we nog iets meer over jouw situatie weten door informatie uit te wisselen, is het makkelijker om een passend antwoord te geven. Er zijn twee manieren om te stoppen met gebruik.

1. Iemand kan zelf proberen te stoppen

Er is niet een manier die het meest geschikt is als men zelf wilt stoppen met gebruik. Iedereen heeft een eigen methode om weerstand te bieden tegen de verleiding. Om een effectieve methode te vinden is een eerste stap dat men voor zichzelf op een rijtje zet om wat voor redenen iemand gebruikt en in welke situaties hij/zij gebruikt terwijl men dat liever niet wilt. Daarna zou men zich kunnen afvragen hoe je in zulk soort situaties anders zou kunnen reageren (bijvoorbeeld de situatie vermijden, ‘nee’ zeggen of afleiding zoeken). Voor meer informatie kun je op onze website kijken.

Wanneer je via een zelfhulpprogramma via internet wilt stoppen kijk dan even hier.

2. Iemand kan hulp krijgen bij het stoppen

Wanneer je hulp wilt bij het stoppen kan je een afspraak maken bij een instelling voor verslavingszorg. Een deskundige kan samen met  jou gaan kijken naar wat jouw valkuilen zijn en wat jou juist kan helpen bij het stoppen. Adressen van organisaties kun je hier vinden.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar top