single.php
. . . Overige middelen DOC: Risico's, werking en meer

DOC: Risico’s, werking en meer

DOC: wat je moet weten

DOC (4-chloor-2,5-dimethoxyamfetamine) is een tripmiddel dat bij een hele lage hoeveelheid zorgt voor heftige hallucinaties. Er is vrijwel geen onderzoek gedaan naar DOC en het middel is nog maar vrij kort op de markt. Daarom wordt DOC ook wel een designer drug of nieuwe psychoactieve stof (NPS) genoemd.  

Wat zijn de effecten van DOC?

De effecten van DOC beginnen pas na enkele uren. Daarnaast duurt de trip ook erg lang. Soms kan de trip wel 24 uur duren. DOC kan wat wat lijken op LSD. Wel is het opvallend dat gebruikers veel energie krijgen.  De energie houdt lang aan en kan zorgen voor lichamelijke onrust en ongemak. Daarnaast nemen gebruikers de wereld anders waar. Ze kunnen dingen zien bewegen en het gevoel voor tijd en ruimte is anders dan normaal. 

Hoeveel mensen gebruiken DOC in Nederland?

In Nederland wordt DOC door erg weinig mensen gebruikt. Hoeveel mensen het middel gebruiken is niet bekend. Ook in het buitenland zijn er geen grote gebruikersgroepen.  

DOC komt voor in verschillende vormen, hier bijvoorbeeld als pellets.

Wat zijn de risico’s van DOC?

Er is nog geen onderzoek gedaan naar de risico’s van DOC. Gebruikers van dit middel zijn hun eigen proefkonijn. Wel is bekend dat het combineren van DOC met andere middelen of hoge doseringen DOC gevaarlijk kunnen zijn.

Omdat DOC erg lang werkt en het erg lang duurt voordat de effecten beginnen kan het gebruik gevaarlijk zijn. Gebruikers kunnen hierdoor denken dat ze te weinig hebben genomen en meer nemen. Dit kan ervoor zorgen dat iemand erg heftig gaat trippen of dat iemand een bad trip krijgtOok kan iemand denken dat effecten niet meer zullen stoppen en angstig worden. 

Negatieve effecten die gebruikers ervaren:  

  • Angst 
  • Achterdocht  
  • Bad trip 
  • Misselijkheid  
  • Uitputting 
  • Spierkrampen 
  • Verhoogde hartslag 
  • Epileptische aanvallen 
  • Verhoogde lichaamstemperatuur 

Wetgeving

DOC staat in de Opiumwet op lijst 1. DOC valt dus onder de harddrugs. Het hebben, maken en verkopen van DOC is strafbaar.

Stel een vraag

Heb je een vraag over dit middel? Of maak je je zorgen om het gebruik van iemand of je eigen gebruik? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan anoniem via telefoon, chat of mail.
Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven