single.php
. . . Combinaties GHB & Slaapmiddelen

GHB & Slaapmiddelen

Combinatie: GHB & Slaapmiddelen (benzodiazepines)

Het kan gevaarlijk zijn om GHB en benzodiazepines met elkaar te combineren. De middelen versterken elkaars effect, wat dodelijk kan zijn.

Benzodiazepines is een groep medicijnen die kan worden gebruikt om angst en spanning te verminderen. Ook kunnen benzodiazepines als slaapmiddel worden gebruikt.

Benzodiazepines zijn meestal pillen. Andere namen voor benzodiazepines zijn slaappillen of kalmeringsmiddelen. Benzodiazepines worden ook vaak ‘pammetjes’ genoemd omdat de naam van benzodiazepines vaak eindigt op ‘pam’, zoals bij diazepam, temazepam, oxazepam of lorazepam. De meest bekende merknamen voor benzodiazepines zijn Valium en Xanax.

> Lees hier meer over wat benzo’s zijn

Effecten van GHB en benzodiazepines

Benzodiazepines hebben een dempende werking. Ze blokkeren het doorgeven van prikkels in het brein. GHB heeft ook zo’n dempende werking. Wanneer GHB met benzodiazepines gecombineerd wordt, versterken de middelen elkaars effect.

Het effect van de meeste benzodiazepines blijft ongeveer 12 uur werken. Maar er zijn ook benzodiazepines die dagen blijven werken. Het is daardoor moeilijk te bepalen hoeveel benzodiazepine er op een bepaald tijdstip nog in het bloed zit. Wanneer iemand GHB combineert met benzodiazepines kan de hoeveelheid van beide stoffen in het bloed te hoog worden.

> Lees meer over de effecten van GHB

Risico’s van combineren

Als iemand te veel GHB en benzodiazepines binnenkrijgt kan die persoon buiten bewustzijn raken (‘out gaan’) of in coma raken. Ook kan er ernstige spierverslapping optreden. De hartslag en ademhaling kunnen hierdoor vertragen of zelfs stoppen. Daardoor kan iemand overlijden.

Als GHB regelmatig met benzodiazepines wordt gecombineerd, kan dit leiden tot problemen met het geheugen en concentratie. Ook neemt het risico op verslaving toe. Dit komt omdat GHB en benzodiazepines beiden verslavend zijn.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee

Selecteer het eerste middel

  • Alcohol
  • Hasj/Wiet
  • Cocaïne
  • Speed
  • XTC
  • GHB
  • Paddo's/Truffels
Stel een vraag
Scroll naar boven