single.php
. . . vraag Wat is het verschil tussen paddo's en truffels?

Wat is het verschil tussen paddo’s en truffels?

Het verschil tussen paddo’s en truffels is niet zo groot. In paddo’s en truffels zitten dezelfde werkzame stoffen. Toch zijn paddo’s verboden harddrugs terwijl truffels legaal zijn.

Het grootste verschil tussen paddo’s en truffels is dat paddo’s boven de grond groeien en truffels onder de grond. Paddo’s groeien boven de grond om sporen van de schimmel te verspreiden. Zo kan de schimmel zich voortplanten. Truffels zijn eigenlijk een soort knollen die de schimmel gebruikt om voeding in te bewaren. Daarom bevatten truffels ook ongeveer dezelfde stoffen als paddo’s.

Lees hier wat je moet weten over paddo’s

Verschil in effect

In paddo’s en truffels zitten de werkzame stoffen psilocybine en psilocine. Die stoffen veroorzaken een trip. Mensen gaan de werkelijkheid anders beleven. Ze kunnen geluiden bijvoorbeeld harder of zachter horen. Ook zien veel gebruikers kleuren feller of zien ze dingen bewegen terwijl die dingen eigenlijk stilstaan. Zowel paddo’s als truffels veroorzaken zulke tripeffecten.

Mensen kunnen de trip van paddo’s of truffels op een andere manier beleven. Dat hangt vooral af van de hoeveelheid die wordt ingenomen. Maar ook de omgeving speelt een belangrijke rol. Daarnaast kunnen de gevoelens en gedachten van mensen meespelen bij het gevoel wat ze krijgen. Van paddo’s of truffels kun je bijvoorbeeld bang worden.

Er kunnen heel kleine verschillen zitten in de effecten van paddo’s en truffels. Dat komt omdat er niet altijd precies dezelfde stoffen zitten in paddo’s en truffelsAndere stoffen in paddo’s en truffels zijn bijvoorbeeld fenetylamine, baeocystine, norbaeocystine en verschillende harmines.. Het is dus mogelijk dat mensen een verschil in effect ervaren. Maar de grootste verschillen worden veroorzaakt door de hoeveelheid die wordt ingenomen, de omgeving van de trip en de gevoelens en gedachten van de gebruiker.

Lees meer over de werking van paddo’s of truffels

Verschillende soorten paddo’s en truffels

Er kunnen verschillen zitten in de stoffen die voorkomen in paddo’s of truffels. Dat hangt vooral af van de schimmelsoort. In de praktijk zijn ongeveer tien verschillende soorten schimmel die wel eens gebruikt worden als tripmiddel Lees meer over de verschillende paddenstoelsoorten op de website Double Blind Mag..

Truffels worden meestal gemaakt van de schimmelsoort psilocybe tampanensis. Voor het kweken van paddo’s wordt meestal de schimmelsoort psilocybe cubensis gebruikt. Daarnaast zijn er enkele soorten paddo’s die in het wild voorkomen. Bij het plukken van wilde paddenstoelen worden soms fouten gemaakt, waardoor mensen per ongeluk giftige paddenstoelen eten.

Truffels zijn legaal

Het grootste verschil tussen paddo’s en truffels is dat truffels legaal verkocht mogen worden. Smartshops verkopen bakjes met daarin een afgewogen hoeveelheid truffels. Medewerkers van de smartshop kunnen advies geven over de sterkte van de truffels die ze verkopen. Maar het is bekend dat ook de sterkte van truffels per bakje kan verschillen.

Daarnaast worden er kweeksets verkocht voor paddo’s. De schimmeldraden en sporen zijn namelijk niet verboden om te verkopen. Maar op het moment dat de paddenstoelen boven de grond komen, dan is het wel verboden. Paddo’s zijn namelijk een harddrug volgens de Opiumwet.

Lees meer over paddo’s en de wet

Waarom paddo’s verboden zijn

Paddo’s zijn sinds december 2008 verboden in Nederland. Voor die tijd werden de paddo’s nog verkocht in smartshops. Maar in Amsterdam was er een incident met een Frans meisje die een cocktail van verschillende drugs en paddo’s op had. Haar ouders hadden de Nederlandse staat aangeklaagd omdat ze de overheid medeverantwoordelijk hielden voor de dood van het meisje. Minister Ab Klink (CDA) van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft toen besloten om tientallen soorten paddo’s op Lijst II van de Opiumwet te plaatsen.

Lees meer over het besluit om paddo’s te verbieden

Stel een vraag
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Vergroot lettertype
Scroll naar top