single.php
. . . Speed Speed: Aantoonbaarheid in speeksel, bloed en urine

Speed: Aantoonbaarheid in speeksel, bloed en urine

Speed: Aantoonbaarheid

Iemand die speed (pep of amfetamine) heeft gebruikt kan een positieve uitslag krijgen op een drugstest. Hoe lang iemand na gebruik een positieve test heeft, hangt af van het soort drugstest. Ook hoe vaak of veel iemand gebruikt heeft invloed op hoe lang iemand positief test. Daarnaast is ieder lichaam anders, dus kan de ene persoon langer of korter positief testen dan een ander persoon. 

Hoe lang is speed aantoonbaar?

Speekseltest: 10-25 uur na gebruik. Iemand die veel en vaak gebruikt scoort tot wel 40 uur na gebruik positief op een speekseltest.

Bloed: tot 72 uur na gebruik.

Urinetest: 2-4 dagen na gebruik. 

Hoe betrouwbaar is een drugstest?

Hoe betrouwbaar een test is hangt af van de soort test. Er zijn namelijk verschillende manieren om te testen of iemand drugs heeft gebruikt. De meest betrouwbare is de laboratoriumtest. Als iemand bloed of urine moet laten testen, gaat dit vaak via een laboratorium. 

Er zijn ook sneltesten te koop die urine kunnen testen, die iemand zelf kan afnemen. Deze zijn minder betrouwbaar, omdat er makkelijk fouten kunnen worden gemaakt. Iemand kan de test verkeerd uitvoeren of aflezen bijvoorbeeld.

Er bestaan ook speekseltesten. De politie gebruikt deze om te onderzoeken of mensen onder invloed rijden. Deze test is niet altijd betrouwbaar. Daarom volgt er bij een positieve speekseltest (bijna) altijd een bloedtest ter controle. De politie mag een speekseltest niet gebruiken om een straf te geven. De politie mag dit wel bij een positieve bloedtest.

Welke medicijnen of drugs zorgen voor een positieve speed test?

Het kan gebeuren dat iemand positief scoort op een zelftest voor amfetamine terwijl die persoon dat niet heeft gebruikt. Dit heet een vals-positief resultaat of kruisreactie. Van sommige medicijnen is het bekend dat ze kunnen zorgen voor een positieve test op amfetamine:

Hoe krijg je speed sneller uit je lichaam? 

Het is niet mogelijk om drugs sneller uit het lichaam te krijgen door veel water of andere vloeistoffen te drinken. Veel water drinken kan zelfs gevaarlijk zijn, omdat iemand de kans loopt op een watervergiftiging. Als de urine na veel water erg verdund is, kan een test opnieuw worden gedaan. Er wordt dan ook gekeken naar andere stoffen in de urine zoals creatinine. Zo kan er alsnog een waarde worden bepaald omdat het duidelijk is hoeveel water iemand heeft gedronken. 

De enige manier om een negatieve drugstest te krijgen, is door geen drugs meer te gebruiken.

Stel een vraag

Heb je een vraag over dit middel? Of maak je je zorgen om het gebruik van iemand of je eigen gebruik? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan anoniem via telefoon, chat of mail.
Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven