single.php
. . . xtc Wat is een watervergiftiging?

Wat is een watervergiftiging?

⚠️Levensgevaarlijke MDMA-vloeistof op de markt!⚠️

Bij de Nederlandse testservice is levensgevaarlijke vloeibare MDMA ingeleverd. Hele kleine hoeveelheden van deze vloeistof kunnen al een overdosering veroorzaken. Gebruik de vloeistof niet! Heeft iemand toch de vloeistof ingenomen en heftige effecten of klachten: schakel medische hulp in.

> Lees hier meer over de vloeistof

Voldoende drinken is belangrijk, maar te veel water drinken in korte tijd kan gevaarlijk zijn. Door XTC komt er meer van de stof ADH (antidiuretisch hormoon) vrij. Door dit hormoon kan de gebruiker niet goed plassen, zodat het water in het lichaam blijft. Wanneer iemand veel water drinkt in korte tijd, terwijl het lichaam het niet kwijt raakt, kan degene een watervergiftiging krijgen.
De hoeveelheid water in het lichaam is dan te groot geworden in verhouding tot de hoeveelheid natrium (zout) in het lichaam. Door de lage hoeveelheid natrium vloeit water van het bloed de hersencellen in, waardoor deze opzwellen (hersenoedeem). Omdat de schedel niet meegeeft, kan hersenoedeem leiden tot een verhoogde druk in de schedel, infarcten, coma en uiteindelijk de dood.

Lees hier de vraag Moet je meer drinken als je XTC hebt gebruikt?

Hier kun je tips vinden om een watervergiftiging te voorkomen.

Voor meer informatie kun je de factsheet Watervergiftiging door gebruik van XTC van het Trimbos-instituut downloaden.

Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top