single.php
. . . Hulp Als iemand hulp heeft

Als iemand hulp heeft

Als iemand hulp heeft

Als iemand hulp heeft gezocht is dat meestal een grote opluchting voor zijn naasten. Nu komt alles goed, denk je dan. Maar vaak gaat het niet (meteen) van een leien dakje. Misschien komt je naaste zijn afspraken niet altijd even goed na. Misschien verliest hij tijdelijk de moed.

Bedenk dan dat het proces van stoppen met gebruiken er een is van vallen en opstaan. Ook als iemand hulp heeft. De professionals van de instellingen voor verslavingszorg weten dat ook, en zullen daar zo goed mogelijk op vooruitlopen.

In deze periode kan jouw steun van grote waarde zijn. Toon begrip, maar ga geen excuses zoeken voor als het even niet lukt. En je kunt beter niet meegaan in weerstand tegen de hulpverlening. Die komt vaak voort uit frustratie en uit angst voor een leven zonder verdoving.

Ook in deze periode is het van belang om zelf genoeg steun te zoeken bij anderen. Dit kan bij je eigen omgeving zijn, maar het is ook heel goed om te kijken naar andere vormen van hulp.

Contact met andere mensen met dezelfde ervaring kan heel prettig en leerzaam zijn.

Behoefte aan persoonlijk advies?

De Drugs Infolijn kan met je meedenken over de situatie en informatie geven over drugs en hulpverlening. Neem gerust contact met ons op. Dat kan anoniem via telefoon, chat of mail.
Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven