single.php
. . . Hulp Hulp en steun voor jezelf

Hulp en steun voor jezelf

Het is altijd aan te raden om eens te spreken met een (ervarings)deskundige. Verslaving is een ingewikkelde ziekte en omgaan met een verslaafde naaste is ontzettend lastig. Deskundigen kunnen vaak goed helpen om na te denken over jouw relatie met deze persoon en je eigen wensen en behoeften.

Er bestaan in Nederland verschillende organisaties die je in contact kunnen brengen met andere mensen die hetzelfde meemaken of hebben meegemaakt. Bijvoorbeeld via bijeenkomsten of via een forum. Het kan steun geven en leerzaam zijn om te horen hoe anderen omgaan met de verslaving van iemand in hun omgeving.

Voorbeelden van deze organisaties:

Daarnaast organiseren de instellingen voor verslavingszorg in veel regio’s ook zelfhulpgroepen of bieden ze een gesprek met een hulpverlener.

Naasten van verslaafden kunnen een online training volgen bij Samen Nuchter. Je leert hier onder andere hoe je steun kunt vinden voor jezelf, en hoe je je naaste kunt motiveren hulp te zoeken. Samen Nuchter is ontwikkeld door Jellinek.

Behoefte aan persoonlijk advies?

De Drugs Infolijn kan met je meedenken over de situatie en informatie geven over drugs en hulpverlening. Klik op de link voor de contactinformatie.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar top