. . . Cocaïne

Cocaïne

category.php

Wat is levamisol?

Wat is levamisol? Levamisol is een ontwormingsmiddel voor dieren. Het wordt door mensen die drugs verkopen (dealers) gebruikt om te mengen met cocaïne. Iemand die veel cocaïne met levamisol gebruikt loopt extra risico’s.   Vroeger gebruikten dokters levamisol om mensen mee te behandelen. Maar dokters zijn gestopt met het gebruiken van het medicijn. Vooral omdat …

Wat is levamisol? Lees verder ❯

Crack: wat je moet weten

Crack of basecoke zijn witte of heldere brokken die cocaïne bevatten. Het wordt gerookt uit een pijpje of ingeademd vanaf aluminiumfolie dat wordt verhit.

Cocaïne en zwangerschap

Langdurig cocaïnegebruik kan de kwaliteit van de eicel verminderen. Dit kan leiden tot een miskraam of tot afwijkingen bij het kind.

Wat is coca-ethyleen?

Gecombineerd gebruik van cocaïne en alcohol leidt tot de vorming van een nieuwe stof in het lichaam: coca-ethyleen. De werking van coca-ethyleen is vergelijkbaar met die van cocaïne.

Wat is het verschil tussen cocaïne en speed?

Er zijn een paar verschillen: beiden hebben een stimulerend effect. Bij speed uit zich dat in lichamelijke onrust. Iemand die cocaïne gebruikt heeft die drang tot bewegen minder.

Wat zijn de risico’s van cocaïne voor de neus?

Intensief en/of langdurig snuiven kan neusproblemen geven. Het neusslijmvlies kan gaan ontsteken en zelfs afsterven. Het tussenschot kan oplossen waardoor er makkelijker bacteriën in de holtes kunnen komen en zich kunnen vermenigvuldigen.

Stel een vraag
Scroll naar boven