single.php
. . . GHB GHB: Combinatiegebruik

GHB: Combinatiegebruik

GHB: Combinatiegebruik

Het combineren van verschillende drugs (of alcohol) kan vervelende en ook gevaarlijke effecten geven. Daarom wordt combinatiegebruik afgeraden. Hieronder lees je meer over de risico’s van GHB in combinatie met andere middelen.

GHB en alcohol

GHB en alcohol versterken elkaars verdovende werking. Ze onderdrukken de ademhaling. Daardoor kan een kleine hoeveelheid GHB al teveel zijn. De gebruiker kan hierdoor in coma raken en zelfs overlijden.

GHB en blowen

Zowel GHB als cannabis hebben een verdovende werking. Er zijn weinig effecten en risico’s van deze combinatie bekend. Een gebruiker weet dus niet welke (onaangename) onverwachte effecten het geeft.

GHB en cocaïne

GHB en cocaïne kunnen een gevaarlijke combinatie zijn. Omdat cocaïne stimulerend werkt, merkt een gebruiker minder van de verdovende werking van GHB. Hierdoor neemt deze eerder te veel GHB. Als de cocaïne uitwerkt en er zit nog veel GHB in het lichaam kan iemand plotseling zijn bewustzijn verliezen (‘out gaan’).

GHB en speed

Speed en GHB hebben, net als cocaïne, een tegengesteld effect. Speed werkt stimulerend. Daardoor merkt een gebruiker minder van de verdovende werking van GHB. Hierdoor neemt die eerder te veel GHB. Als de speed uitwerkt en er zit nog veel GHB in het lichaam kan iemand plotseling ‘out gaan’.

GHB en XTC

Omdat XTC stimulerend werkt, merkt een gebruiker minder van de verdovende werking van GHB. Hierdoor neemt deze eerder te veel GHB. Als de XTC uitgewerkt raakt en er zit nog veel GHB in het lichaam kan hij plotseling ‘out’ gaan. GHB kan door de verdovende werking, de bewustzijnsveranderende effecten van XTC versterken. De combinatie kan je nog meer ontremmen dan de middelen afzondelijk al doen.

Meer combinaties

Lees meer over GHB in combinatie met andere drugs of medicatie.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven