single.php
. . . Combinaties XTC & Alcohol

XTC & Alcohol

Combinatie: XTC & Alcohol

Mensen die XTC met alcohol combineren lopen meer kans op hoofdpijn of misselijkheid. Ook zal de kater waarschijnlijk erger zijn.

Sommige mensen vinden het lekker om alcohol te drinken als ze XTC hebben gebruikt. Maar xtc zorgt ervoor dat je alcohol niet zo goed voelt. Dat kan een reden zijn om nog meer te gaan drinken. Mensen die veel alcohol hebben gedronken nemen soms beslissingen waarvan ze spijt krijgen, zoals nog meer XTC nemen.

Meer kans op bijwerkingen

Mensen die XTC en alcohol combineren lopen meer kans op vervelende effecten. Bijwerkingen kunnen bijvoorbeeld zijn: misselijkheid, hoofdpijn, je verward of angstig voelen en gespannen spieren. Door de combinatie is de kans groter dat je stukken van de avond niet meer kunt herinneren.

Een hogere dosering vergroot de risico’s van XTC. Helaas krijgen mensen tijdens gebruik soms problemen met hun gezondheid. Ze belanden dan op de EHBO. Hebben ze XTC gebruikt én alcohol gedronken? Dan zijn de problemen vaak ernstiger dan bij XTC alleen.

Nullimiet in het verkeer

Mensen die alcohol en XTC hebben gecombineerd mogen niet rijden. Je aandacht is een stuk slechter. Daarnaast kun je minder goed beslissingen nemen. Dat is gevaarlijk in het verkeer. Bij combinatiegebruik geldt een ‘nullimiet’ in het verkeer. Dat betekent dat je helemaal niets op mag hebben. Ook niet één biertje met een kleine hoeveelheid XTC.

Risico’s na gebruik

Mensen die XTC en alcohol combineren hebben meer kans op langdurige klachten. Het duurt langer voor je hersteld bent in de dagen na gebruik. Dit kun je bijvoorbeeld merken aan een kater, vermoeidheid en een somber of angstig gevoel. Dat kan een paar dagen duren. Soms duurt het zelfs een week, of langer.

Ook kun je last krijgen van lichamelijke klachten, zoals schade aan de lever.

Beschermend

Sommige onderzoekers zeggen dat alcohol soms beschermend kan werken. Alcohol kan het risico op een watervergiftiging namelijk misschien kleiner maken. XTC zorgt ervoor dat je lichaam meer water vasthoudt dan normaal. Bij de combinatie met bier gebeurt dat minder.

Ook kan alcohol de kans op oververhitting na XTC misschien verkleinen. Bij een oververhitting wordt het lichaam veel te warm. Daardoor kunnen je organen en je hersenen beschadigen. Alcohol kan het lichaam afkoelen. Hierdoor is de kans op hersenschade kleiner.

Bier drinken is dus misschien beter dan helemaal niets drinken. Sommige mensen zeggen dat het kan helpen om alcohol te drinken als je XTC op hebt. Dat is niet zo. Je loopt namelijk weer risico op andere klachten. Het heeft uiteindelijk veel meer nadelen dan voordelen voor de gezondheid. Het is dus beter om frisdrank of water te drinken als je XTC op hebt.


Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee

Selecteer het eerste middel

  • Alcohol
  • Hasj/Wiet
  • Cocaïne
  • Speed
  • XTC
  • GHB
  • Paddo’s
Stel een vraag
Scroll naar boven