single.php
. . . cocaine Wat zijn de risico's van de combinatie cocaïne en alcohol?

Wat zijn de risico’s van de combinatie cocaïne en alcohol?

Gecombineerd gebruik van alcohol en cocaïne is met name slecht voor het hart. Zowel cocaïne als alcohol veroorzaakt een toename van de hartslag. Het hart krijgt daardoor een grotere behoefte aan zuurstof. Cocaïne werkt echter vaatvernauwend, waardoor het hart minder zuurstof krijgt en de risico’s voor een hartinfarct groter worden. 


Bovendien leidt gecombineerd gebruik van cocaïne en alcohol tot de vorming van een nieuwe stof in het lichaam; coca-ethyleen. De werking van coca-ethyleen is vergelijkbaar met die van cocaïne. Cocaïne en coca-ethyleen jagen het hart verder op. De zuurstofbehoefte neemt toe, terwijl beide stoffen tegelijk zorgen voor een beperking van de zuurstoftoevoer. Dit alles kan leiden tot een acuut zuurstoftekort in de hartspier en tot hartritmestoornissen. Coca-ethyleen is ook giftig voor de lever, zelfs giftiger dan cocaïne en alcohol apart.


Gecombineerd gebruik van alcohol en cocaïne leidt er ook toe dat iemand meer gaat drinken. De persoon voelt de alcohol minder, waardoor deze blijft drinken. 


Deze combinatie maakt soms agressief. De gebruiker kan vooral agressieve gedachten krijgen. Gecombineerd gebruik kan tot slot tot een flinke kater leiden. Gebruikers voelen zich de volgende dag gesloopt, uit hun humeur, geprikkeld en licht depressief.

Stel een vraag
Scroll naar top