single.php
. . . Cannabis Wat zijn de risico's van blowen wanneer je ADHD hebt?

Wat zijn de risico’s van blowen wanneer je ADHD hebt?

Wat zijn de risico’s van blowen wanneer je ADHD hebt?

Er zijn mensen die zeggen dat blowen de vervelende klachten van ADHD (of ADD) vermindert. Cannabis kan bijvoorbeeld onrust en drukte in het hoofd verminderen. Hierdoor kan het voelen alsof cannabis een positieve invloed heeft op ADHD. Maar experts hebben dit nog niet gevonden in een onderzoek1Zoals te lezen is in dit onderzoek. Daarom geven veel artsen geen cannabis voor ADHD. 

Als iemand wiet of hasj voor ADHD gebruikt noem je dit zelfmedicatie. Dit kan ervoor zorgen dat iemand vaak en veel cannabis wil gebruiken. Iemand kan op die manier problemen krijgen door cannabis. Bijvoorbeeld een verslaving.

Wat zijn de risico’s?

Of je ADHD hebt of niet, het is niet verstandig om regelmatig cannabis (wiet/hasj) te roken. Iemand die iedere dag wiet rookt kan problemen krijgen met de lichamelijke gezondheid. Blowen kan de longen en luchtpijp beschadigen. Iemand kan last krijgen van hoesten, astma, of bronchitus.

Iedere dag blowen kan ook voor psychische klachten zorgen. Iemand kan zich emotioneel leeg voelen of nergens meer zin in hebben zonder te blowen. 

Ook bestaat er het risico dat mensen die iedere dag blowen ook auto gaan rijden onder invloed. Autorijden na het blowen is gevaarlijk. Studies laten zien dat iemand minder goed is in rijden en een grotere kans heeft op een ongeluk

> Lees hier meer over de risico’s van wiet en hasj

Kun je medicinale wiet van de dokter krijgen voor ADHD?

Artsen schrijven medicinale wiet meestal niet voor bij ADHD, omdat er geen bewijs voor is dat het werkt. Maar sommige dokters kunnen er wel voor kiezen om medicinale wiet voor te schrijven voor ADHD. De meeste dokters en apotheken schrijven het niet voor. Veel dokters zullen eerst medicijnen voorschrijven. Deze medicatie is vaak gericht op het verbeteren van de concentratie.

Het combineren van cannabis en ADHD medicatie kan elkaar versterken of tegenwerken.

> Lees hier meer over medicinale cannabis

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven