single.php
. . . XTC Wat zijn ‘Blue Punisher’ XTC-pillen?

Wat zijn ‘Blue Punisher’ XTC-pillen?

Wat zijn ‘Blue Punisher’ XTC-pillen?

‘Punisher’ is een bekend XTC-logo. Het is een diamantvormige pil met een plaatje van een doodshoofd. Online staat allerlei informatie over wat er in blauwe varianten van deze pillen zou zitten. De online informatie klopt bijna nooit. Alleen door de pil te laten testen, weet iemand wat er in een XTC-pil zit. 

Een punisher XTC-pil.

Er zijn duizenden verschillende logo’s die op een XTC-pil kunnen zitten. Deze logo’s zijn meestal bekende, herkenbare plaatjes. Bijvoorbeeld:

  • Automerken (Audi, Tesla, Mitsubishi)
  • Kledingmerken (MyBrand, Louis Vuitton, Moncler)
  • Bekende namen (Trump, La Casa de Papel)

Punisher is het logo van een Marvel-superheld. Het ziet eruit als een doodskop (‘skull’). Er zijn veel verschillende versies van dit logo op pillen te vinden. Het logo-design is dan steeds net een beetje anders. De verschillen zijn vaak heel klein. Te klein om goed te kunnen zien op bijvoorbeeld een foto op het internet.

Logo’s zeggen niks over wat er in een pil zit.

XTC-pillen worden in partijen (‘batches’) gemaakt. Dit betekent dat er vaak per keer een grote hoeveelheid pillen wordt gemaakt. De inhoud van de pillen uit de ene partij zegt niets over de andere. Zelfs als ze er precies hetzelfde uitzien. Er kan dus online informatie staan over een pil, maar iemand weet nooit of die pil uit dezelfde batch komt en of de informatie dus klopt. Er is hier weleens onderzoek naar gedaan1Zoals te lezen in deze studie. De conclusie van de onderzoekers was dat de informatie online bijna nooit klopte. Ook in veel gevallen was de informatie zo verkeerd dat het gevaarlijk was voor de lezer. Er miste bijvoorbeeld informatie over gevaarlijke vervuilingen of de dosering was veel hoger of lager dan werd beschreven. 

In Nederland hebben mensen die XTC gebruiken toegang tot een testservice. Een pil laten testen is de enige manier om te weten wat er in zit. 


Veelgestelde vragen

Hoeveel mg MDMA zit er in een blauwe Punisher pil?

Er is online veel over ‘Blue Punisher’ pillen te vinden. Bijvoorbeeld dat er gevaarlijk hoge hoeveelheden MDMA in Blue Punishers zitten (hooggedoseerd). 

Je kan de inhoud van een pil niet zien. Het logo, de dikte of de kleur zegt dus niks over de inhoud. Dit geldt ook voor Blue Punishers. Het zou dus inderdaad kunnen dat er gevaarlijk veel MDMA in zit. Of misschien een vervuiling. Maar dat weet je pas als je het laat testen. 

> Kijk hier voor een testlocatie bij jou in de buurt

Waarom bevatten XTC-pillen met hetzelfde logo vaak een andere inhoud?


Logo’s worden hergebruikt. Ook door verschillende makers van pillen. Er zitten daarom grote verschillen in inhoud tussen de ene (blue/pink) Punisher pil en de andere. 

Je kan een pillenpers (apparaat om pillen te maken) vergelijken met een bakblik. Er kunnen meerdere mensen een cake bakken in hetzelfde bakblik, waardoor de cake er hetzelfde uit ziet. Maar de ingrediënten kunnen van elkaar verschillen. 

Waar kan ik de XTC-database vinden en mijn pil opzoeken?

Er is geen officiële online XTC-database. Websites die informatie geven over wat er in pillen zit zijn onbetrouwbaar. Iedereen kan er informatie op zetten. Ook dealers of producenten die reclame willen maken. 

De Nederlandse drugstestservice (DIMS) deelt de informatie die ze verzamelen nergens. Behalve via de Red Alert App. Als er een gevaarlijke pil wordt gevonden, zetten ze die er bij. 

Waar kan iemand XTC-pillen laten testen?

Er zijn in Nederland 32 testlocaties waar iemand XTC pillen en andere partydrugs kan laten testen. Testen kan anoniem en (bijna altijd) gratis.

> Lees op deze pagina van drugs-test.nl hoe het laten testen van drugs werkt

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven