single.php
. . . Speed Kun je afvallen van speed?

Kun je afvallen van speed?

Kun je afvallen van speed?

Speed (amfetamine) wordt meestal gebruikt op de dansvloer. Mensen worden er wakker en opgepept van. Iemand die speed gebruikt kan daardoor afvallen. Dit komt bijvoorbeeld omdat iemand meer gaat bewegen door speedgebruik. Ook zorgt speed voor meer stress in het lichaam. Het lichaam gaat dan meer energie verbruiken en zorgt voor minder of geen honger. Als iemand speed gebruikt om af te vallen valt die persoon dus eigenlijk af van een verhoogde hoeveelheid stress. 

Kan ik snel afvallen van speed?

Er zijn mensen die manieren zoeken om snel af te vallen. Een medicijn of drug gebruiken om af te vallen werkt meestal alleen op korte termijn. Iemand komt bij het stoppen vaak weer veel of juist meer aan. Ook heeft het verschillende negatieve bijwerkingen. Daarom verkoopt de drogist ook geen afslankpillen. Verschillende soorten afslankpillen zijn door de jaren heen verboden geworden omdat ze ingrediënten bevatten die gevaarlijk zijn. Speed/amfetamine is een van die gevaarlijke ingrediënten.

Gewichtsverlies door speedgebruik heeft negatieve gevolgen voor het lichaam. Zoals een verminderde weerstand, de afbraak van spiermassa en angstklachten. Iemand valt niet alleen af, maar raakt ook uitgeput. Iemand voelt vaak pas hoe moe hij of zij is als de speed uitwerkt of als iemand stopt. Dit kan gevaarlijk worden en is erg ongezond voor het lichaam. 

Als het speedgebruik stopt, krijgt de persoon meestal het oude gewicht weer terug. Dit maakt de kans op verslaving groter, omdat mensen dan denken dat ze speed “nodig hebben” om op gewicht te blijven. Bovendien voelt de persoon die speed gebruikt om af te vallen ook de andere effecten van speed. Dit kan negatieve effecten hebben op iemands leven.

> Lees hier meer over de risico’s van speedgebruik

ADHD-medicatie en afvallen

ADHD medicatie, zoals Ritalin (Methylfenidaat) of Dexamfetamine, lijken op speed en kunnen het hongergevoel ook onderdrukken. Daarom is afvallen een van de bijwerkingen van deze medicijnen. Dokters schrijven deze medicijnen niet voor als afslankpillen. Daar zijn ze ook niet voor bedoeld.

> Lees hier meer over ADHD medicatie

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven