single.php
. . . Overige middelen Zijn poppers legaal?

Zijn poppers legaal?

Zijn poppers legaal?

Niet alle soorten poppers zijn verboden. Het hangt af van welke stoffen erin zitten. De originele popper, amylnitriet, is verboden. Andere soorten poppers vallen onder de Warenwet. Die mogen wel worden verkocht. 

Poppers is een verzamelnaam, en verwijst niet naar 1 enkele stof. Het originele ingrediënt uit de jaren 70 (amylnitriet) valt bijvoorbeeld onder de geneesmiddelenwet, als ongeregistreerd geneesmiddel. Dit houdt in dat sommige poppers officieel alleen op recept uitgegeven mogen worden. Maar dit gebeurt niet door dokters. Dat sommige poppers onder de geneesmiddelenwet vallen, betekent echter niet dat ze goed zijn onderzocht of medisch zijn goedgekeurd.

Vroeger waren poppers vrij te koop in smart- en seksshops. In 2001 werd besloten dat poppers te gevaarlijk zijn om zomaar te verkopen. Ondanks dat worden poppers nog steeds verkocht. Mensen verkopen ze op het internet of verkopen het stiekem toch in smart- en seksshops.

Bovendien zijn er ook poppers te koop met andere stoffen als ingrediënten. Die ingrediënten vallen onder de Warenwet en mogen wel worden verkocht. Of een flesje legaal verkocht mag worden hangt daarom af van wat erin zit.

> Lees hier meer over de risico’s van poppers

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven