single.php
. . . lachgas Lachgas: De wet

Lachgas: De wet

Verkoop, handel, bezit en gebruik van lachgas is niet strafbaar. Lachgas valt (nu nog) onder de Warenwet. Dat betekent dat de verkoper van lachgas aan de verplichtingen van de Warenwet dient te voldoen. Voorheen was verkoop voor ‘oneigenlijk’ gebruik van lachgas via de Geneesmiddelenwet verboden.

Door een besluit van het Europese Hof valt lachgas sinds juli 2016 onder de Warenwet. Dat wil zeggen dat de verkoper van lachgas zich dient te houden aan de verplichtingen van de Warenwet. Degene die ballonnen met lachgas op festivals aanbiedt aan gebruikers, voor geld of gratis is daarmee verantwoordelijk voor de veiligheid van het product dat hij of zij levert.

Voorheen was verkoop voor ‘oneigenlijk’ gebruik van lachgas via de Geneesmiddelenwet verboden. Verkoop, handel, bezit en gebruik van lachgas is niet strafbaar.

Staatssecretaris Blokhuis werkt momenteel aan een verbod op lachgas. Aanleiding voor de maatregel is een advies van de drugsbeoordelingscommissie CAM. Daarin werd het risico van lachgas voor de volksgezondheid “matig tot groot” genoemd. Het is nog onduidelijk hoe het verbod eruit gaat zien.

Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top