single.php
. . . Cannabis Word je creatiever als je cannabis hebt gebruikt?

Word je creatiever als je cannabis hebt gebruikt?

Word je creatiever als je cannabis hebt gebruikt?

Sommige mensen denken dat hasj of wiet gebruiken ervoor zorgt dat ze creatiever worden. Dat ze bijvoorbeeld beter kunnen tekenen, schrijven of schilderen. Onderzoekers denken dat cannabis ervoor zorgt dat iemand vooral denkt creatiever te zijn. Iemand die teveel cannabis heeft gebruikt kan er zelfs minder creatief van worden dan normaal.

Cannabis zorgt niet bij iedereen voor dezelfde effecten. Dit heeft te maken met dat iedereen andere hersenen heeft. Maar ook de soort cannabis, en hoe veel of vaak iemand cannabis gebruikt, heeft invloed. Sommige mensen kunnen het idee krijgen dat ze creatiever worden als ze cannabis gebruikt hebben. Maar ze worden niet echt creatiever1Zoals te lezen is in dit onderzoek.

Onderzoekers hebben ontdekt dat mensen van grote hoeveelheden cannabis juist minder creatief worden. Van kleine hoeveelheden waren ze even creatief als normaal2Zoals te lezen is in dit onderzoek.  

Cannabis kan soms ook ‘slecht vallen’. Iemand kan dan last krijgen van bijvoorbeeld angst, paniek en somberheid. Soms kan die persoon dan ook misselijk worden of flauwvallen. Dit zorgt er meestal juist niet voor dat iemand creatiever wordt. 

Is wiet goed voor de hersenen?

Nee, cannabis is niet goed voor de hersenen. Iemand die wiet of hasj heeft gebruikt, kan zich vaak slechter concentreren dan normaal. Ook kan die persoon minder goed dingen onthouden

Maar naast concentratie heeft cannabis nog veel meer effecten op de hersenen. Zo kan cannabis bijvoorbeeld zorgen voor psychische klachten. Wiet is dus eerder slecht dan goed voor de hersenen.

> Lees hier meer over hoe cannabis in de hersenen werkt

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven