single.php
. . . Cannabis Wat is blowen?

Wat is blowen?

Wat is blowen?

Als mensen cannabis (wiet/hasj) roken, wordt dat blowen genoemd. Om cannabis te roken wordt het meestal in een lang vloeitje gerold. Dit wordt ook wel een joint (ook wel: stickie, tak, baap of jonko) genoemd. Hierbij wordt de wiet of hasj vaak vermengd met tabak. Ook kan cannabis met een pijpje (bong, waterpijp) worden gerookt, of worden verdampt in een vaporizer. Een vaporizer is een apparaatje dat de wiet verhit maar niet verbrandt.  

Foto: een joint met cannabis.

De effecten van cannabis roken/blowen of vapen kan iemand vaak snel voelen. Na een paar minuten begint die persoon zich bijvoorbeeld meer ontspannen en/of vrolijk te voelen. Rook langer in de longen vasthouden is niet nodig om de effecten te merken. De werkzame stoffen (zoals THC) worden direct door de longen in het bloed opgenomen. Het langer vasthouden van de rook zorgt alleen maar voor meer longschade.

> Lees hier meer over de risico’s van blowen

Cannabis roken/blowen is slecht voor de longen. Ook zitten in joints meer kankerverwekkende stoffen dan normale sigaretten. Blowen is niet de enige manier waarop cannabis kan worden gebruikt. Mensen eten het ook, door het bijvoorbeeld in een cake (spacecake) of chocolade te vermengen. Ook kunnen mensen cannabis verdampen met een vaporizer. Bij het verdampen krijg je niet de schadelijke stoffen uit tabak binnen. Maar ook verdampen van alleen cannabis heeft mogelijk risico’s. 

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven