single.php
. . . Bezorgd Omgaan met gebruik ander

Omgaan met gebruik ander

Omgaan met gebruik ander

Bezorgdheid

Als iemand in je omgeving drugs gebruikt, kan dat je bezorgd maken. Drugsgebruik heeft altijd risico’s. Maar die risico’s verschillen per persoon, situatie en drug. Als een gezonde volwassene een keer met drugs experimenteert, hoeft er niet gelijk een probleem te ontstaan. Risico’s worden groter als iemand jong is, psychische of lichamelijke problemen heeft of als er onder riskante omstandigheden (verkeer) wordt gebruikt.

Mocht het om je kind gaan, dan kun je hier meer lezen.

Risico’s verminderen

Als je het moeilijk vindt dat iemand  deze risico’s neemt, kun je dat met de persoon bespreken. Lees over de risico’s via het menu Drugs op deze website en spreek je bezorgdheid uit. Als iemand toch wil gebruiken en je accepteert dit, dan kun je samen kijken hoe hij of zij de risico’s kan beperken.

Tips hiervoor vind je op drugsenuitgaan.nl.

Verslaving

Soms loopt drugsgebruik uit de hand en raakt iemand verslaafd. Omgaan met een verslaafd persoon is vaak ontzettend lastig. Zeker als het iemand is die heel dichtbij je staat. Daarom raden we altijd aan om hier met (ervarings)deskundigen over te praten.

Meer informatie over hulp en steun kun je hier vinden.

Behoefte aan persoonlijk advies?

De Drugs Infolijn kan met je meedenken over de situatie en informatie geven over drugs en verslaving. Klik op de link voor de contactinformatie.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven