single.php
. . . Benzo's Benzo's: Combinatiegebruik

Benzo’s: Combinatiegebruik

Benzodiazepines: Combinatiegebruik

Het combineren van verschillende drugs (of alcohol) kan vervelende en ook gevaarlijke effecten geven. Daarom wordt combinatiegebruik afgeraden.

Benzodiazepines en verdovende middelen: alcohol, hasj/wiet, GHB, heroïne

Hasj en wiet en slaapmiddelen versterken elkaars dempende werking. Deze middelen moeten door de lever worden afgebroken. Dit kan door de combinatie langzamer gaan dan normaal wat een te hoge dosis van het medicijn of drug in het bloed kan veroorzaken.

Het gevolg hiervan is dat er bijwerkingen zoals oriëntatieproblemen, moeheid en ernstige ademhalingsproblemen kunnen ontstaan. Het kan zelfs leiden tot coma of de dood. Op de langere termijn vergroot het de kans op geheugenverlies en verslaving.

Benzodiazepines en stimulerende middelen: speed, cocaïne en XTC

Het is goed mogelijk dat de benzo’s in combinatie met stimulerende middelen minder goed werken. Er is niet bekend dat de combinatie extra gevaarlijk is, maar toch is voorzichtigheid geboden. Je bent bij gecombineerd gebruik je eigen proefkonijn en om die reden raden we het gebruik ook af. Het kan tot onvoorspelbare effecten leiden.

Het gebruik van stimulerende middelen en slaapmiddelen tegelijkertijd is niet erg zinvol, omdat ze tegenovergestelde effecten hebben. Sommige gebruikers nemen benzodiazepines om in slaap te kunnen vallen na bijvoorbeeld speed, maar dit geeft extra gezondheidsrisico’s en het idee kan ontstaan dat je niet meer kunt slapen zonder benzodiazepines.

Meer combinaties

Lees meer over benzodiazepines in combinatie met andere drugs of medicatie.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven