single.php
. . . Zwanger Speed en zwangerschap

Speed en zwangerschap

Speed en zwangerschap

Speed is een sterk stimulerend middel. Het zorgt voor een snellere hartslag en het samentrekken van bloedvaten. Deze effecten geven een drastische verhoging van de bloeddruk in zowel de moeder als het kind. Dit kan voor beiden ernstige consequenties hebben.
De bloedvaten van een foetus zijn heel erg gevoelig en dun. Daarom kan een spontane bloeddrukverhoging bij de foetus onder meer een hersenbloeding veroorzaken.

Andere risico’s van speedgebruik tijdens de zwangerschap:

 • Negatieve invloed op de groei en ontwikkeling van het kind
  Het samentrekken van bloedvaten kan leiden tot een afname van de bloed- en zuurstofaanvoer naar de placenta en de foetus. Dit heeft een negatieve invloed op de groei en ontwikkeling van het kind. Hierdoor kan het kind geboren worden met een laag geboortegewicht en is het sneller vatbaar voor ziekten en infecties.
 • Solutio placenta
  Van een solutio placenta wordt gesproken als de placenta (nageboorte) voor de geboorte loslaat van de baarmoederwand. Een solutio placenta kan voor zowel moeder als kind een levensbedreigende situatie zijn.
 • Neurologische verschijnselen na de geboorte
  Dit kenmerkt zich door extreme bewegelijkheid, verhoogde ademhaling, hyperactiviteit en soms zelfs ‘trekkingen’ (convulsies). Deze baby’s zijn trillerig en zijn niet goed in staat om contact te maken met hun omgeving. Ze zijn snel geïrriteerd en moeilijk te troosten als ze huilen. De kinderen worden altijd een tijd ter observatie in het ziekenhuis gehouden in verband met eventuele complicaties.
 • Wiegendood
  Het is nog onduidelijk welk verband dit precies heeft met het gebruik van speed tijdens de zwangerschap.

Meer informatie?

Wil je meer informatie of een persoonlijk advies over speed en zwangerschap? Neem dan contact op met de Drugs Infolijn. Klik op de link voor de contactinformatie.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven