single.php
. . . XTC Waarom is het effect van de ene XTC-pil heftiger dan een andere?

Waarom is het effect van de ene XTC-pil heftiger dan een andere?

Waarom is het effect van de ene XTC-pil heftiger dan een andere?

Het effect van XTC heeft niet alleen te maken met de pil zelf, maar ook met de persoon zelf en met de omgeving, ofwel drugs, set en setting.

  • Drug: niet iedere pil bevat een zelfde dosis.
  • Set: niet iedereen is even groot, zwaar etc.
  • Setting: het is anders wanneer iemand thuis gebruikt of op een party in een drukke, hete ruimte.

> Lees meer over drugs, set en setting

Drug:

Het verschil in de hoeveelheden milligram per pil loopt uiteen van 20 tot soms wel 240 milligram. Een gebruiker kan daarom beter de pillen eerst laten testen om erachter te komen hoe hoog ze gedoseerd zijn.

Set:

Er kunnen ook individuele verschillen zijn in effect. XTC heeft een oppeppend en een bewustzijnsveranderend effect. Het oppeppende effect maakt de gebruiker energiek, helder en alert. Het bewustzijnsveranderende effect zorgt ervoor dat de omgeving en bijvoorbeeld muziek anders wordt waargenomen. De persoon voelt zich losser en remmingen vallen weg. Aan het bewustzijnsveranderende effect went de gebruiker; iemand ontwikkelt er tolerantie voor. Dat komt omdat door het gebruik van XTC de serotoninevoorraad in de hersenen uitgeput is geraakt. Meer of extra slikken heeft dan geen zin meer. De gebruiker kan het prettige gevoel niet meer krijgen. De serotoninevoorraad moet eerst weer op peil zijn. Aan het oppeppende effect went iemand veel langzamer.  Gevolg is dat als de gebruiker meer gaat slikken iemand alleen maar het oppeppende effect voelt en meer en meer “speedy” wordt. Als iemand vaak gebruikt hebt kan dit een belangrijke reden zijn voor het verschil in effect tussen deze persoon en iemand anders.
Het verschil in effect kan ook te maken hebben met de stemming die iemand heeft. Voelt de gebruiker zich al goed dan zal dat effect versterkt worden. Als iemand zich niet goed voelt kan XTC verkeerd vallen. Iemand kan dan erg angstig worden en zich heel somber gaan voelen.

Setting:

Ook de setting is van belang. Als iemand thuis gebruikt kan XTC een heel andere werking hebben dan op een feest.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven