single.php
. . . Overige middelen Wat is explosion?

Wat is explosion?

Wat is de drug explosion?

Explosion is een merknaam van een mixdrankje van verschillende designer drugs. Vroeger was het de merknaam van de designer drug methylone (methylon). Methylon is al een tijd verboden. Nu bieden winkels een mengsel aan met bijna dezelfde naam. 

Methylon is een middel dat lijkt op MDMA (XTC), maar heeft niet helemaal dezelfde werking. Sinds 2015 staat het op lijst 1 van de Opiumwet. Daarom is het maken, hebben en verkopen van methylon verboden. Er wordt nu geen Explosion meer verkocht die methylon bevat.  

Verkopers van research chemicals verkopen een mixdrankje met verschillende middelen onder de naam ‘Extase Explosion Vanilla’. Dit drankje is mogelijk gevaarlijk. Meestal bevat het 3-CMC en 5-MAPB. Het is niet duidelijk hoeveel het van deze stoffen bevat en of het ook nog andere stoffen bevat. Er kan ook te veel van deze stoffen inzitten, waardoor de kans op een vervelende ervaring toeneemt. Iemand kan alleen zeker weten wat Extase Explosion bevat als die persoon het laat testen.  

Het combineren van verschillende Nieuwe Psychoactieve Stoffen (NPS) vergroot ook de risico’s van deze middelen. Bovendien kunnen ze de negatieve effecten van elkaar versterken. Er is nog maar weinig bekend over de werking van 3-CMC en 5-MAPB, en over de combinatie nog veel minder. De meeste informatie komt van mensen die over hun ervaringen schrijven op het internet. Deze informatie is niet erg betrouwbaar, omdat het vaak onbekend is hoeveel iemand genomen heeft of of die persoon ook andere middelen genomen heeft. Daarnaast schrijft niet iedereen over zijn of haar ervaringen en kunnen er dus veel negatieve ervaringen ontbreken.  

Heb je klachten na het gebruik van extase/explosion? Of maak je je zorgen om het gebruik van iemand of je eigen gebruik? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan anoniem en via telefoon, chat of mail.

> Bekijk informatie en openingstijden van de Drugs Infolijn

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven