single.php
. . . Overige middelen Norflurazepam

Norflurazepam

Norflurazepam: wat je moet weten

Norflurazepam (ook wel “N-desalkylflurazepam” genoemd) is een designer benzodiazepine. Het is voor het eerst in 2016 verschenen op de drugsmarkt. Dit is nog niet zo lang, en daarom wordt norflurazepam ook wel een Nieuwe Psychoactieve Stof (NPS) genoemd. De risico’s zijn waarschijnlijk te vergelijken met die van het medicijn flurazepam. Dit is een benzodiazepine die mensen met ernstige slaapproblemen soms krijgen van de dokter. Benzo’s zijn erg verslavend. 

Werkingsduur

De werkingsduur van norflurazepam is 10-16 uur. Maar mensen kunnen tot zeker 24 uur na inname nog de effecten voelen. Bij sommige mensen kunnen de effecten zelfs nog langer duren, zeker als ze het middel regelmatig gebruiken. 

Effecten en bijwerkingen

Van het medicijn flurazepam is bekend dat mensen zich slaperig voelen, slappe spieren krijgen, duizelig worden, verward zijn en dubbel kunnen zien. 

Risico’s

Er is al een beetje onderzoek gedaan naar de werking van norflurazepam, omdat het een metaboliet is van een het medicijn flurazepam. Metabolieten zijn stofjes die bij een deel van de drugs of medicijnen ontstaan als iemand ze heeft ingenomen. De risico’s zijn daarom waarschijnlijk vergelijkbaar1Zoals te vinden is in dit rapport.

Van flurazepam en andere benzodiazepines is het bekend dat ze sterk verslavend kunnen zijn. Ook is geheugenverlies een bekend risico. In combinatie met andere verdovende middelen zoals alcohol kan norflurazepam levensgevaarlijk zijn. Iemand die onder invloed is van een benzodiazepine kan ook sneller een (verkeers)ongeluk krijgen. Het is verboden om onder invloed van dit middel te rijden.

Daarnaast kunnen de pilletjes of pellets meer of minder bevatten dan vermeld. Daardoor kan iemand te veel nemen. Ook kan er een ander middel in zitten. Iemand kan alleen zeker weten wat er in een middel zit als deze persoon het laat testen

Stel een vraag

Heb je een vraag over dit middel? Of maak je je zorgen om het gebruik van iemand of je eigen gebruik? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan anoniem via telefoon, chat of mail.
Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven