single.php
. . . Overige middelen Flunitrazolam

Flunitrazolam

Flunitrazolam: wat je moet weten

Flunitrazolam (ook wel “FNTZ” of “Flunazolam” genoemd) is een designer benzodiazepine. Het is sinds 2016 op de drugsmarkt. Dit is maar kort, en het valt daarom onder de Nieuwe Psychoactieve Stoffen (NPS). Zo goed als alles wat er bekend is over de risico’s en werking van flunitrazolam, komt van mensen die over hun ervaring schrijven op het internet. Veel van deze mensen zeggen het volgende over flunitrazolam.

Werkingsduur

De werkingsduur van flunitrazolam lijkt 4-8 uur.

Effecten en bijwerkingen

Mensen die flunitrazolam gebruiken zeggen dat ze hierna snel in slaap vallen. Iemand die dit middel gebruikt heeft er maar erg weinig van nodig om de effecten te voelen. Sommige mensen nemen daardoor snel te veel. Hierna ervaren ze wel eens black outs.

Risico’s

Omdat flunitrazolam een benzodiazepine is, heeft het in ieder geval dezelfde risico’s als andere benzodiazepines. Het is bijvoorbeeld mogelijk om verslaafd te raken en geheugenverlies of black outs te krijgen. Ook kan iemand in levensgevaar te komen als die persoon ook andere verdovende middelen zoals alcohol heeft gebruikt, of sneller een (verkeers)ongeluk te krijgen.

De pellets of pilletjes kunnen ook minder of meer bevatten dan vermeld, of er kan zelfs een heel ander middel in zitten. 

Heb je klachten na het gebruik van flunitrazolam? Of maak je je zorgen om het gebruik van iemand of je eigen gebruik? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan anoniem en via telefoon, chat of mail.

> Bekijk informatie en openingstijden van de Drugs Infolijn

Stel een vraag

Heb je een vraag over dit middel? Of maak je je zorgen om het gebruik van iemand of je eigen gebruik? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan anoniem via telefoon, chat of mail.
Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven