single.php
. . . GHB Hoe lang kun je GHB bewaren?

Hoe lang kun je GHB bewaren?

Hoe lang kun je GHB bewaren?

Als GHB op een donkere, droge plek wordt bewaard is de houdbaarheid tot 5 jaar. Na een lange tijd bewaren, contact met licht of door veranderingen in temperatuur kan de werking afnemen. Dit is niet gevaarlijk. De risico’s van GHB blijven hetzelfde. Een afgenomen werking kan wel het doseren lastiger maken.

Hoe bewaart iemand GHB?

Hoe GHB wordt bewaard hangt af van de hoeveelheid. Grotere hoeveelheden worden vaak bewaard in een plastic fles bewaard. Maar GHB kan plastic oplossen. Het is dus van belang om het in glazen of HDPE-fles te bewaren. HDPE-flessen zijn flessen van kunststof. 

De meeste mensen bewaren GHB in een doorzichtige fles. Hierdoor kan iemand van de buitenkant zien wat er in de fles zit en drinkt iemand niet per ongeluk uit de fles. 

Ook wordt GHB wel eens in buisjes van 5 ml worden bewaard. Op langer termijn kan de GHB deze plastic flesjes ook aantasten. Soms wordt GHB in bepaalde doseringen in ballonen bewaard. GHB kan gaan schimmelen als er bacteriën bij komen. Daarom is het belangrijk om GHB luchtdicht te bewaren.

Moet GHB worden bewaard in de koelkast of vriezer?

Veel mensen die GHB gebruiken bewaren het in de koelkast. Als GHB te koel wordt bewaard kunnen er ijskristallen in ontstaan. Bovendien is de koelkast vaak te vochtig. Dit is dus niet de beste plek om GHB te bewaren.

GHB-mengsels met andere drugs

GHB wordt steeds vaker verkocht in combinatie met andere middelen. Dit noemt de verkoper dan bijvoorbeeld “Blue 69” of “Green Dragon”. Deze mengsels zouden bijvoorbeeld XTC/MDMA, speed, GHB en alcohol moeten bevatten. Het is niet duidelijk hoe dit soort mengsels het beste kunnen worden bewaard, omdat het niet altijd duidelijk is wat erin zit.  

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven