single.php
. . . drugs Is het slecht voor jongeren om drugs te gebruiken?

Is het slecht voor jongeren om drugs te gebruiken?

Drugsgebruik is nooit zonder risico en jongeren zijn extra kwetsbaar voor de gevolgen van drugs.

Dit heeft te maken met de ontwikkeling van de hersenen. De hersenen van met name pubers zijn nog volop in de groei. Het lijkt erop dat drugsgebruik dit proces kan verstoren.

Om die reden zijn jongeren die blowen ook kwetsbaarder voor het ontwikkelen van schizofrenie. Hierbij geldt: hoe meer een persoon gebruikt, hoe meer risico hij loopt.

Buiten de link tussen cannabis en schizofrenie zijn er nog geen andere voorbeelden te noemen van de gevolgen van drugsgebruik voor de hersenen van jongeren. Het is mogelijk dat hier binnenkort meer over bekend wordt.

Naast de ontwikkeling van de hersenen, zijn er ook andere zaken waarop drugsgebruik een negatieve invloed kan hebben. Zo zijn jongeren volop bezig om zich persoonlijk en sociaal te ontwikkelen. Vaak onder invloed zijn of gebruiken om bepaalde gevoelens te ontwijken, kan deze ontwikkeling belemmeren.

Overigens is het wel normaal dat jongeren experimenteren. Het past bij hun ontwikkeling dat zij dingen uit willen proberen op het gebied van uiterlijk, seks, alcohol en drugs. In die zin is belangstelling voor drugs niet vreemd.

Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top