single.php
. . . XTC Waarom kunnen mensen vaak niet plassen wanneer ze XTC hebben gebruikt?

Waarom kunnen mensen vaak niet plassen wanneer ze XTC hebben gebruikt?

Waarom kunnen mensen vaak niet plassen wanneer ze XTC hebben gebruikt?

MDMA stimuleert het vrijkomen van het antidiuretisch hormoon (ADH). Dit hormoon zorgt ervoor je niet kunt plassen. Het water blijft dan in je lichaam, waardoor de waterhuishouding in je lichaam wordt verstoord. MDMA verstoort ook nog eens de regulatie van het plassen door zijn sympathicomimetisch effect. 
Een sympathicomimeticum is een middel dat een stimulerende werking heeft op het sympathisch zenuwstelsel. Dit deel van het zenuwstelsel bereidt het lichaam voor op actie. Een sympathicomimeticum kan lichamelijke reacties oproepen zoals verhoging van het hartritme, verhoging van de bloeddruk, vernauwing van de bloedvaten.
Wanneer iemand daarnaast ook nog veel water drinkt in korte tijd, in combinatie met de verhoogde aanwezigheid van ADH, kan dit leiden tot watervergiftiging. De hoeveelheid water in het lichaam is dan te groot geworden in verhouding tot de hoeveelheid natrium (zout) in het lichaam. Door de lage concentratie natrium vloeit water van het bloed de hersencellen in, waardoor deze opzwellen (hersenoedeem). Omdat de schedel niet meegeeft, kan hersenoedeem leiden tot een verhoogde druk in de schedel, infarcten, coma en dood.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven