single.php
. . . Vraag Hoeveel jongeren gebruiken lachgas?

Hoeveel jongeren gebruiken lachgas?

Hoeveel jongeren gebruiken lachgas?

Onder scholieren van 12 tot 16 jaar heeft ongeveer 1 op de 10 ervaring met dit middel. Dat blijkt uit de kerncijfers van het Trimbos-instituut. Onder studenten van het MBO en het HBO is dat ongeveer 1 op de 4. Lees meer daarover in het Jaarbericht NDM.

Dus ondanks alle media-aandacht over jongeren die massaal aan de lachgas zitten, blijft het dus een feit dat de meeste jongeren geen ervaring hebben met lachgas.

Ongeveer 2% van de Nederlanders heeft ooit lachgas gebruiktDat blijkt uit de cijfers van de Nationale Drug Monitor1. Voor scholieren tussen de 12 en 16 jaar ligt dat percentage een stuk hoger. Bij deze groep heeft ongeveer 10% ooit lachgas gebruiktDat blijkt uit de cijfers van de Nationale Drug Monitor2Dat blijkt uit de cijfers van de Nationale Drug Monitor.

Onder uitgaanders van 16 t/m 35 jaar liggen de cijfers veel hoger dan in de algemene bevolking. Uit het Grote Uitgaansonderzoek 2020 bleek dat meer dan de helft (58%) van de deelnemers aan het onderzoek ooit lachgas had gebruikt. Veel feestgangers hebben dus wel ervaring met drugs. Maar er zijn ook veel jongeren die nuchter feesten. Het is dus zeker niet normaal om drugs te gebruiken.

> Lees meer over lachgas en jongeren in onze folder

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven