single.php
. . . Vraag Hoeveel jongeren gebruiken lachgas?

Hoeveel jongeren gebruiken lachgas?

Hoeveel jongeren gebruiken lachgas?

in 2021 gebruikte 1 op de 20 scholieren tussen de 12 en 16 jaar lachgas. In 2019 was dit nog 1 op de 101Dat blijkt uit deze cijfers. De cijfers onder studenten liggen hoger. Van de HBO- en universiteitsstudenten gaf 8,9% aan lachgas te hebben gebruikt in het afgelopen jaar.

> lees hier meer over lachgas gebruik onder studenten

Onder uitgaanders van 16 t/m 35 jaar liggen de cijfers veel hoger dan in de algemene bevolking. Uit het Grote Uitgaansonderzoek 2023 bleek dat 15% van de deelnemers aan het onderzoek in het afgelopen jaar lachgas had gebruikt. Veel feestgangers hebben dus wel ervaring met drugs. Maar er zijn ook veel jongeren die nuchter feesten. Het is dus zeker niet normaal om drugs te gebruiken.

In de bovengenoemde groepen wordt vaker drugs gebruikt dan in de algemene bevolking. Dit zie je ook terug in de cijfers van lachgas onder alle volwassen Nederlanders. Ongeveer 1,3% van de volwassen Nederlanders gaf in 2022 aan lachgas gebruikt te hebben het afgelopen jaarDat blijkt uit de cijfers van de Nationale Drug Monitor2.

Dus ondanks alle media-aandacht over jongeren die massaal aan de lachgas zitten, blijft het dus een feit dat de meeste jongeren geen ervaring hebben met lachgas. Dit geldt voor lachgas, maar ook voor andere drugs.

> Lees meer over lachgas en jongeren in onze folder

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven